Népszerű TV-sorozat szereplője lett Alex

A szüleivel a Kertvárosban laktak, amikor 2007-ben a Valahol Európában címû musical stábjába beválogatta õt is a rendezõ, Tasnádi Csaba. Elvarázsolta a színház világa, ami életre szóló hatást gyakorolt rá. Két év múlva már az egyik fõszerepet alakította ugyanott a Móricz 2009. címû elõadásban. Az Annuska címû novellából készült adaptációban õ játszotta Ferkót. Ez volt színpadon az elsõ szöveges szerepe, amit nagyon izgalmasnak talált. Természetes volt számára ezek után, hogy a nagykállói Korányi gimnázium dráma tagozatára iratkozzon be, ahol a színészmesterségre Kuthy Patrícia és Illyés Ákos tanította, akikkel egykor a Valahol Európában címû elõadásban játszott.


KIVÁLASZTOTTÁK A CASTINGON

 

– Még középiskolásként szerepeltem a Hairben, amit Ladányi Andrea rendezett – idézte vissza Ludas Alex. – Nagyon sokat javított a mozgásomon mindaz, amit a tánckar tagjaként tõle tanultam. Egy ideig a Pesti Magyar Színiakadémiára jártam, s játszottam is egy gyerekdarabban a Pesti Magyar Színházban. Tavaly májusban visszaköltöztem Nyíregyházára, s már kezdtük próbálni a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról-t, amikor megkeresett a Holnap tali! producere, Kirády Attila, aki tanárom volt az akadémián, hogy castingeljek. Gergõ karaktere illik rám, így nagy örömömre kiválasztottak a szerepre. Októbertõl kezdtünk forgatni.

(Fotó: internet)

– Kezdetben a holnaptali.hu-n lehetett megnézni, márciustól azonban a köztévé is adja az elsõ évadot, miközben mi a másodikat forgattuk Békásmegyeren egy szakközépiskolában, Rákospalotán, ahol a lakások találhatók, a külsõ jeleneteket pedig különbözõ helyszíneken vettük fel. (Közben nekem volt egy reklám fõszerepem is.)

 

Õ A SOROZAT SZÉPFIÚJA

 

Mint elmondta, ragyogó a stáb, hihetetlen szoros kapcsolat alakult ki közöttük. Vannak olyanok, akik évek óta játszanak a Tháliában, a Madáchban, többen a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei, de olyanok is akadnak, akiknek nincs szakmai „elõélete”. Tapasztalta, nagy a produkció nézettsége: felismerik az utcán, fotót akarnak vele készíteni, autogramot kérnek... A közönségtalálkozókon elmondták a fiatalok, hogy nagyon tetszik nekik a sorozat. Ennek oka, hogy az õ szemszögükbõl mutatják be az életüket, s azon a platformon keresztül próbálják õket elérni, amit a mindennapokban használnak: Facebook, mobil, laptop... Az õ karaktere, Gergõ egy vagány srác, viszonylag jó tanuló, szereti a kihívásokat, a bulikat...

– Számomra most a Holnap tali! a legfontosabb, de közben kilátásban vannak más produkciók is. Ha csak egy elõadásra is, de szívesen visszajönnék szülõvárosomba. Nagyon hiányzik nekem a színház, de a filmezést tartom az igazinak. Kevés szabadidõm van újabban, de ismét elkezdtem konditerembe járni, BMX-ezek, gördeszkázok. A produkcióban látható eszköz is az enyém. S hogy mit üzenek a nyíregyházi olvasóknak? Holnap tali!

Sz. Kántor Éva

(Ajánlókép: Nagyistók Máté)