Népszerű Gordon, a plüss mackó

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai folyamatosan járják a megye iskoláit és nem csak bemutatják a diákoknak, de igyekeznek velük meg is szerettetni a bűnmegelőzési társasjátékot, amelynek a főszereplője „Gordon”, a plüss mackó. Az eddigi visszajelzések alapján Gordon hamar népszerűvé vált minden oktatási intézményben, ahol eddig megfordult. A diákok visszavárják egy újabb játékra. Legutóbb 2018. március 23-án a nagykállói Budai Nagy Antal Szakközépiskolában járt és hamarosan a megye minden középiskolájába eljut a tervek szerint, ahol szívesen fogadják.

Mentsük meg Gordont!

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szervezésében, a Nemzeti Bűnmegelőzés Tanács támogatásával valósult meg a „Mentsük meg GORDONT!” elnevezésű bűnmegelőzési program. A játék főszereplője egy plüss mackó, akit Gordon névre kereszteltek, és egy gyereket szimbolizál. Gordon a társai által elszenvedett zaklatás sorozat nyomán előbb zárkózottá vált, nem találta társaival a megfelelő kapcsolatot és gyakran keveredett diáktársaival konfliktusba. Egy idő után már az online világból is fenyegetéseket kapott, s teljesen magára maradt. Ahhoz, hogy Gordon újra boldog gyermek legyen, ki kell szabadítani a „börtönéből”, ahová a társai juttatták. A kiszabadításhoz négy-ötfős csoportokban különböző logikai feladatokat kell a résztvevőknek megoldani. A diákok a helyes megoldások után egy-egy dobozon lévő lakat kinyitása után újabb feladatokkal, kihívásokkal szembesülnek. A diákok interaktív játék formájában tudják kiszabadítani „Gordont”.

Átfogó kép a bűnmegelőzés lényegéről

A bűnmegelőzéssel foglalkozó kollégák a társasjáték segítségével hívják fel a figyelmet az áldozatok helyzetére, a segítségnyújtás lehetséges módjaira és a bűnmegelőzés fontosságára. A játék az internetes zaklatásra és az erőszakra összpontosít, de segítségével a diákok átfogó képet kapnak a bűnmegelőzés, az áldozatvédelem lényegéről


Forrás: police.hu