Népszerű a Nyíregyházi Egyetem

A Nyíregyházi Egyetem a 2016/17-es tanévre 89 szakra, szakpárra hirdetett képzést. 19 alapképzési, 8 felsőoktatási szakképzési szakra, 15 mestertanári, 2 diszciplináris mesterképzési szakra, és osztatlan tanári szakra, 13 szakon 49 szakpáron tanulhatnak a hallgatók. A duális képzésben meghirdetett szakok száma hárommal megnőtt a Nyíregyházi Egyetemen a tavalyi tanévhez képest. A gépészmérnöki alapképzési szak mellett a gazdálkodási menedzsment szak, közlekedésmérnöki és a mezőgazdasági-élelmiszer ipari gépész mérnöki szakot is meghirdették idén a felsőoktatási intézményben. A rendes felvételi eljárásban 1252 diák nyert felvételt a Nyíregyházi Egyetemre, az elmúlt héten pedig megszülettek a pótfelvételi eredményei is.

 

KÖZEL 13 SZÁZALÉKKAL NŐTT AZ ELSŐ ÉVES HALLGATÓK SZÁMA

 

Dr. Kerülő Judit oktatási rektorhelyettes elmondta, 117 hallgatót tudtak pótfelvételi eljárásban felvenni, így 1369 új hallgató kezdheti meg a tanulmányait az egyetemen. Ez azt jelenti, hogy az intézményben az országos 10 százalékot meghaladóan, közel 13 százalékkal nőtt az első éves hallgatói létszám.

 

DIPLOMÁS SZAKOKRA MÉG LEHET JELENTKEZNI

 

A Nyíregyházi Egyetemen a képzésekre való jelentkezések sora még így sem zárult le, hiszen meghosszabbított határidőig, szeptember 2-áig lehet jelentkezni a diplomások számára meghirdetett szakirányú továbbképzésekre, pedagógus továbbképzésekre. Ezek teljes listáját az egyetem honlapján, a képzések részletes leírásait pedig az intézeti aloldalakon és a felsőoktatási intézmény facebook oldalán is elolvashatják az érdeklődők. Az intézményben már megkezdődött a regisztrációs hét, szombaton tartják az ünnepi tanévnyitót, hétfőn pedig megkezdődik az oktatás.

Szoboszlai Tibor