Népi kavalkád

Közösen tanulnak mondókát a diákok és a leendő iskolások a Bem József Általános Iskolában. Az apróságok láthatóan élvezik a játékos foglalkozást, amely része annak a programnak, melynek keretében az óvodások és szüleik megismerkedhetnek az intézmény tanítóival és az iskolában folyó munkával. Mindez segíthet megkönnyíteni az iskolaválasztást.

– Szeretnénk azt, hogy megismerkedjenek az iskolánkkal azok, akik jövőre első osztályosok lesznek. Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy lássák, hogy hogyan dolgozunk itt, milyen munka folyik, megismerjék azokat a tanítónéniket akik jövőre első osztályosok lesznek és egy kicsit barátkozzanak az épülettel – mondta dr. Baloghné Mester Éva, a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola intézményvezetője.

 

Fontosak a körülmények

 

A rendezvényt évek óta nagy érdeklődés kíséri, idén is több család várta kíváncsian az intézmény kínálatát, ugyanis a szülők elmondása szerint nagyon fontos milyen körülmények között és kik tanítják majd a gyermekeiket. 

További képekért kattintson a fotóra!

– Szeretném, ha megismerné a gyerek a leendő tanítónéniket, esetleg kiválasztaná, hogy melyik tanítónéni a legszimpatikusabb neki. Szerintem mindenképp fontos az iskolaválasztás előtt egy személyes kontaktus, hogy mégis legyen véleménye a gyereknek az iskoláról, illetve hogy magával az épülettel ismerkedjen az óvoda után – mondta Táriné Sályi Erika, szülő.

 

Játékos iskolahangoló

 

A népi kavalkád elnevezésű játékos program igazán színes kínálattal várta az óvodásokat és szüleiket. Aki kedvet és kellő felkészültséget érzett magában indulhatott a vers- és mesemondó versenyen, de sokan a kézügyességüket is kipróbálhatták a rajzverseny keretében. A nap folyamán a zenés foglalkozások mellett, interaktív játszószobában próbálhatták ki magukat az apróságok, angolul mókáztak és adventi koszorút is készítettek.

Piszár Tünde