Nemzetközi zsinórlabda bajnokságon vettek részt az ovisok

Napsütéses délelőtt érkeztem az Eszterlánc Északi Óvoda Székhelyintézményébe. A gyerekek az óvodapedagógusok felügyelete mellett az ovi-foci pályán játszottak. Arra lettem figyelmes, hogy nem lábbal rúgják a labdát, hanem egy, a röplabdához hasonló játékot játszanak. Megtudtam, zsinórlabdáznak. A gyerekek a napokban egy nemzetközi verseny résztvevői voltak. Debrecenben rendezték meg 13 csapat részvételével az eseményt, amelyre az ország több pontjából, sőt még a Vajdaságból is érkeztek óvodások. A röplabda alapjátékának számító labdajátékkal a közelmúltban ismerkedtek meg a gyerekek, és igen kevés gyakorlás után indultak a versenyen.

 

Pár napos gyakorlás után a versenyen mutatták meg, mit tudnak

 

Szikszainé Kiss Edit, az Eszterlánc Északi Óvoda intézményvezetője elmondta, a gyakorlás során úgy játszottak, hogy minden gyereknek legyen egy labdája. Az eredetileg szivacslabdával játszandó játékban van alsó és felső dobás, amit a gyerekek egyszerű pöttyös labdával gyakoroltak. Az intézményvezető hozzátette, az alapvető szabályokat elmagyarázták a kicsiknek, és megtanították nekik, hogy van egy nyitás és egyszerre hat gyerek játszhatja a játszmát.

 

Hetedikek lettek

 

A verseny szoros volt. 15 pontig haladtak a versenyzők, 5 mérkőzést játszottak, és ebből hármat megnyertek a Tas utcaiak. Az óvodások odafigyeltek egymásra és megpróbálták az óvó nénik utasításait betartani. Mind a hat nyíregyházi óvodás nyitójátékosként is részt vett a versenyben, amelyből hetedikként kerültek ki.

M. E.