Nemzetközi versenyek - Fazekas Dennis megvédené címét

Több nemzetközi salakmotorversenyt rendeznek 2022-ben a megyében. Európa-bajnoki selejtezők és EB döntő mellett GP kvalifikáció is lesz. A magyar bajnok, Fazekas Dennis szeretné megvédeni címét. 

2021-ben izgalmas versenyeket rendeztek a Nagyhalász Speedway Ringen. Idén viszont még magasabbra tette a lécet a pálya tulajdonosa, számos nemzetközi esemény rendezésére pályázott, és eldőlt, hogy június 11-én újra GP kvalifikáció helyszíne lehet az ovál. Sőt, a nemzetközi szövetség döntése alapján a tervek szerint három Európa-bajnoki versenyt is rendezhet a Speedway Ring, az U19-es EB döntőjét, a felnőtt egyéni Eb-kvalifikációját, és a páros Eb egyik elődöntőjét. Ezen kívül hazai bajnoki futam is lesz a pályán, mely rövidesen villanyvilágítást is kap, már zajlik a fejlesztés. Albók József arra is büszke, hogy 2021-ben a klub versenyzői remekül szerepeltek. 

- Mi adtuk a magyar bajnokot Fazekas Dennis, és a harmadik helyezettet Milen Manev személyében, úgyhogy eredményes esztendő van a hátunk mögött. És izgalmas nemzetközi versenyeket rendezhettünk, a szövetségtől pedig újabb viadalokat kaptunk 2022-re is - mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

Fazekas Dennis címvédőként indul a magyar bajnokságban. Lengyel csapat is érdeklődött iránta, de végül úgy döntöttek, egyelőre ott nem indul. 

- Átbeszéltük a dolgot, volt megkeresés, de úgy döntöttünk, idén még ezt nem vállaljuk be.  Nemzetközi versenyeken viszont indulok, és szeretném megvédeni a bajnoki címemet is – mondta Fazekas Dennis. 

A magyar bajnokság menetrendje még nem készült el, a szlovén szövetség jelezte, hogy idén is szívesen csatlakozna a sorozathoz, tavaly ugyanis velük és a szlovákokkal közösen zajlott a bajnokság. Fazekas Dennisnek komoly kihívói lesznek, Milen Manev mellett Kovács Roland és Magosi Norbert is esélyes a végső győzelemre. Bár a versenynaptár még nem teljes, a tervek szerint az EB kvalifikációt május 21-én, a páros EB versenyt július 9-én, az U19-es EB döntőt pedig szeptember 17-én rendezik.