Nemzetközi után Magyar Kupa - Jászberényben játszik a Fatum Nyíregyháza

Az Extraligában többször találkozott már az idei szezonban a Jászberénnyel a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások egy kivételével mindig magabiztosan legyőzték a berényieket, az az egy alkalom épp a két csapat legutóbbi nyíregyházi meccse volt, amikor hátrányból fordítottak a vendégek. A Fatum szakmai stábja abban bízik, a Magyar Kupában legyőzik majd ellenfelüket, ami egyben azt is jelentené, hogy a döntőbe jutna a csapat.

- Természetesen nem örültünk a vereségnek, és hiányzik az ott elveszített pont, de a Békéscsaba elleni bravúros győzelmekkel ezt visszahoztuk. A kedvencem, Roger Federer – aki a napokban váratlan vereséget szenvedett – mondta, hogy nem lehet mindig nyerni, van, amikor nem megy úgy a játék, ahogy szeretnénk. Úgy érzem egyre jobban összeáll a csapat, és szeretnénk továbbjutni a kupában - mondta Hollósy László vezetőedző.

A Fatum Nyíregyháza keretében volt változás, az amerikai Allison Mayfield pedig remekül mutatkozott be. Érkezésével kicsit mást játszik a csapat, ő ugyanis főként támadásban aktív. A bajnokságban két fontos rangadó következik majd a Nyíregyháza számára, előbb a Békéscsaba érkezik, majd a Vasas vendége lesz február elején a Fatum. Utóbbit eddig még nem sikerült legyőzni a szezon során. A Magyar Kupa mérkőzés visszavágóját a Jászberény ellen január 30-án rendezik a Continental Arénában.

Dankó László