Nemzetközi tájértekezletet tartottak október 18-án a Nyíregyházi Törvényszéken

A cég- és felszámolási eljárásról tartottak szakmai tanácskozást 2019. október 18-án a törvényszéken. A rendezvényen az Országos Bírósági Hivatalt dr. Kocsi Balázs, az OBH Elektronikus, Szabályozási és Fejlesztési Osztályának a vezetője képviselte.

Az értekezleten részt vett a Kúria Polgári Kollégiuma tagjai közül dr. Vezekényi Ursula tanácselnök, és dr. Csőke Andrea bíró. A rendezvényen képviseltette magát a Fővárosi Ítélőtábla és a Debreceni Ítélőtábla Polgári Kollégiuma, valamint a Szatmárnémeti, a Balassagyarmati, a Buda Környéki, a Miskolci, az Egri, a Debreceni és a Nyíregyházi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma is.

Dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnökének megnyitóját követően a külföldi delegáció képviselői tartottak előadást a román felszámolási és társasági, cégjogi rendelkezésekről a Szatmárnémeti Törvényszék fizetésképtelenségi eljárás fontosabb szabályait figyelembe véve.

Dr. Dorka Dóra, a Nyíregyházi Törvényszék titkára a lengyel fizetésképtelenségi eljárásról és cégeljárásról tartott előadást.

Később két szekcióban folytatódott a tanácskozás, Dr. Szűcsné dr. Vida Ágnes, a Nyíregyházi Törvényszék Gazdasági Kollégiumának vezetője a cégjoggal kapcsolatban, míg Karásziné dr. Valent Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék Gazdasági Kollégiumának csoportvezető bírója a felszámolási eljárással kapcsolatban tartott workshop-ot.

A rendezvény konzultációval zárult.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék