Nemzetközi oktatás a Nyíregyházi Állatparkban – Egy angliai diák Nyíregyházán

Ezek a programok elsősorban az általános iskolás korosztálynak szólnak, míg a szakvezetések alkalmával a középiskolai és egyetemi hallgatók tanulnak  többek között – az állatkertek szerepéről.

Évente több tucat egyetemi hallgató írja a szakdolgozatát a Nyíregyházi Állatpark oktatási, turisztikai és fajmegőrzési tevékenységéről, ráadásul a park közkedvelt nyári gyakorlati helyszín a felsőoktatási intézmények hallgatóinak is. Ezek a tanulók elsősorban Magyarországról érkeznek, de minden évben fogadunk külföldi diákokat is.

Az elmúlt esztendőkben többek között Malajziából, Romániából, Hollandiából jöttek hallgatók, akik több hétig tartózkodtak a Nyíregyházi Állatparkban, s gyakorlati tudást szereztek az egzotikus állatok tartásáról. Jelenleg is folyik a nemzetközi oktatás, a magyar nemzetiségű ám már 9 éve Angliában élő és tanuló egyetemi hallgató, Ignáth Lili is itt les be a kulisszák mögé, és elméleti, valamint gyakorlati oktatás keretében ismerkedik az állatkerti élettel. Gyakorlata során 2-4 napos váltásokban megismerkedett az itt élő 5000 állat tartástechnológiájával és takarmányozásával.

Lili, bár angliai állatkertek közül is választhatott volna gyakorlati helyszínt, mivel évek óta figyelemmel kíséri a Nyíregyházi Állatpark életét és nemzetközi sikereit, az egyik legnagyobb vágya valósult meg azzal, hogy itt töltheti el több hetes – egzotikus állattartási technológiák  szakmai gyakorlatát.

 

Forrás: Nyíregyházi Állatpark

Fotók: Kohut Árpád