Nemzetközi meccs előtt a röplabdások - a CEV Kupa visszavágója következik

 Decemberben Franciaországban már találkozott egymással a Fatum Nyíregyháza és a Mulhouse. Akkor a házigazda – mely a bajnokságban addig játszmát is alig veszített – 3-1-re győzött. Ez azt jelenti, ha két szettet nyernek a visszavágón, ők jutnak a nyolc közé. Ha a nyírségi csapat 3-0-ra vagy 3-1-re diadalmaskodik, aranyszett dönt.

- Nagyon elégedett voltam a csapat teljesítményével Franciaországban, egy jó mérkőzést játszottunk egy sztárcsapat ellen. Tudjuk, hogy ők az esélyesek, de nem lennénk igazi sportemberek, ha nem próbálnánk meg a visszavágón kiharcolni a továbbjutást – mondta Hollósy László vezetőedző.

Hasonló véleményen van Danielle Brisebois is. A kanadai légiós most is jó mérkőzést vár.

- A mérkőzés amit játszottunk velük nagyon izgalmas volt, úgy érzem jó teljesítményt nyújtottunk. Remélem holnap is hasonlóan magas színvonalú meccset vívunk, én szeretek ilyen jó ellenfelek ellen játszani – mondta Danielle Brisebois játékos.

A találkozó 18 órakor kezdődik a Continental Arénában. A csapat ezt követően jászberényi napokat tart, a bajnokságban és a Magyar Kupában is összecsap majd a két gárda. A berényiek szerették volna, ha már a nemzetközi kupameccs után két nappal pályára léphetnek a Nyíregyháza ellen, a Fatum vezetése azonban kérte a szövetséget, hogy módosítsanak a kiíráson, ami megtörtént. A bajnokságban és a CEV Kupában ráadásul más típusú labdával kell játszani ami megszokást is igényel. A Magyar Kupában már a döntőbe jutás a tét.

Dankó László