Nemzetközi kupameccs - A jövő héten a Minszk ellen lép pályára a Fatum az Arénában

Eldőlt, hogy egy találkozón, Nyíregyházán dől el a továbbjutás a női röplabda CEV Kupában. A Fatum a jövő héten szerdán a fehérorosz Minszk együttesét fogadja a nemzetközi sorozatban. Az is eldőlt, hogy a következő kört már tornarendszerben bonyolítja a nemzetközi szövetség. 

Nem volt egyszerű, de sikerült megállapodnia a női röplabda együttes vezetésének a fehérorosz ellenféllel a CEV Kupa ügyében. Nyíregyházán vívja a Minchanka Minszk elleni nemzetközi kupameccsét a Fatum Nyíregyháza. A két klub, a koronavírus-járványhelyzet miatt csak egy találkozón dönti el a továbbjutás kérdését, az pedig a a jövő héten zárt kapuk mögött a Continental Arénában lesz. 

- Az nem volt kérdés, hogy lesz-e találkozó, csak arról folytak a tárgyalások, hogy hol rendezhetjük azt meg. A járvány miatt mi nem szívesen utaztunk volna Fehéroroszországba, így szóba került az is, hogy egy semleges helyszín lesz a meccs. Végül a minszkiek jönnek hozzánk, és egy találkozó dönt a továbbjutásról. A következő körben egy „buborék” rendszerben zajlanak majd a mérkőzések, az később dől el, hogy esetleg ennek a rendezését mi vállaljuk-e - mondta Németh Szabolcs, a Fatum Nyíregyháza vezetőedzője. 

Az már eldőlt, hogy a továbbjutó a Vasassal találkozik a következő körben. A fővárosiak ellenfele a Düdingen nem vállalta a meccseket a járvány miatt.  

A Fatum Nyíregyháza menetrendje sűrű lesz a következő napokban, szombaton  egy rangadó vár a gárdára a hazai bajnokságban is, ekkor Kaposváron lép pályára a csapat. A keretbe bokasérülése után visszatérő Pintér Andrea egyre jobb formában van, a múlt hétvégén már pályára léphetett, és a kisebb sérüléssel bajlódó, az MTK elleni találkozót kihagyó Neira Ortiz is rendbe jött. Mivel országos csatorna is közvetíti a Kaposvár elleni mérkőzést, így a kezdési időpont 20 órára változott.