Nemzetközi közlekedésbiztonsági szaktábor

Nemzetközi közlekedésbiztonsági szaktáborban sajátítják el a fontosabb közlekedési ismereteket azok a gyerekek, akik részt vesznek a 15. alkalommal megrendezett programon. A tábor 8 napja alatt 60 gyermek játékos formában tanulja meg a forgalom szabályait.

 

Gyermekeken keresztül a felnőttekre próbálnak hatni

 

Dr. Hudák Zsolt, rendőr ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettese azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, a tábor célja, hogy a gyerekeken keresztül gyakoroljanak hatást a közlekedésben részt vevő felnőttekre.

További képekért kattintson a fotóra!

A rendőrségi vezető hozzátette, kiemelt jelentősége van ennek a programnak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amely több országgal is határos és emiatt óriási az átutazó forgalom.

 

Magyar, román és ukrán résztvevők

 

Magyarországról azok a diákok tölthetik itt vakációjuk egy részét, akik eredményesen szerepeltek az év közben megtartott közlekedésbiztonsági versenyeken, de érkeztek tanulók Ukrajnából és Romániából is.

 

Játék és tanulás

 

A közlekedésbiztonsági tábor a kikapcsolódáson kívül fontos ismeretekre tanítja a résztvevő gyerekeket. Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere kiemelt jelentőségűnek nevezte megnyitóbeszédében a tábort. Azt mondta, fontos, hogy a határon inneni és túli gyerekeket megtanítják közlekedni, hiszen a közlekedési morál sokat változott az elmúlt években. A biztonság érdekében ez képzéseket kíván.

 

Közös felelősség

 

A nemzetközi tábor közös gondolkodásra és felelősségvállalásra ösztönzi több nemzet tagjait. Petneházy Attila, országgyűlési képviselő a megnyitót követően azt mondta, a magyarlakta határok közelében kiemelt jelentőséggel bír a tábor. Nyíregyházának pedig a város népszerűsítse céljából jelentős a nyolcnapos esemény.

A közlekedésbiztonsági játékokon és feladatokon kívül szabadidős tevékenységek is várnak a táborozókra: vetélkedők, strandolás, állatparki séta és közlekedési Ki mit tud? is színesíti a gyerekek programját.

ME.

(Fotó: Kohut Árpád)