Nemzetközi kézilabda torna
Nemzetközi utánpótlás kézilabda tornát rendeznek a hétvégén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Öt országból 26 csapat érkezik. A HUN-IOR Kupa jó felkészülési lehetőség az együtteseknek a diákolimpiai döntőre.

 Ukrajnából, Romániából, Szlovákiából és első alkalommal Lengyelországból is érkeznek utánpótlás kézilabda együttesek a II. HUN-IOR Kupára. Magyarországról is több csapat jelezte részvételi szándékát, így Kecskemétről, Mezőkövesdről és Debrecenből is jönnek gárdák. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét Fehérgyarmat, a Kölcsey DSE és a házigazda Kisvárda képviseli.

- Az első HUN-IOR Kupa jó hírünket vitte a környező országokba is, így idén már Lengyelországból is érkezik együttes. Reméljük a következő tornákon tovább bővül a létszám - mondta Dr. Baracsi Endre a Megyei Kézilabda Szövetség alelnöke.

Négy korosztályban összesen 26 csapat csatázik majd a hétvégén, több mint 400 gyerek vesz részt az eseményen. A HUN-IOR Kupa jó felkészülési lehetőség az együtteseknek a jövő hét végi diákolimpiai döntő előtt. De nem csak a kézilabdásoknak, a játékvezetőknek is ez egy jó lehetőség arra, hogy rutint szerezzenek. A szövetség által indított Jump program keretében ugyanis sok fiatal játékvezető képzése indult el. Három éve még nem volt női bírói páros, most pedig már 11 olyan van, melynek többsége NB-s minősítéssel rendelkezik.

- Kicsit megelőztük az országos szövetséget, mert nálunk korábban elkezdődött a játékvezető képzés, és ennek köszönhető, hogy már már egyre több olyan szakember végez, akik az élvonalban is vezethetnek találkozókat - mondta Dr. Tordai Ilona a Megyei Kézilabda Szövetség főtitkára.

A HUN-IOR Kupa január 27-én kezdődik, és Kisvárda mellett Gyulaházán rendeznek találkozókat. Májusban újabb rangos tornát rendeznek, ekkor a Szabolcs Kupa helyszíne lesz a megye.

Dankó László