A döntőre készülnek
Február első hétvégéjén Nyíregyházán rendezik az összevont labdajáték diákolimpia döntőjét. Röplabdában, kosárlabdában és kézilabdában is szurkolhatunk majd házigazda csapatnak. Utóbbiban több nyíregyházi iskola is a fináléba jutott.

 Az Arany János Gimnázium és a Zrínyi Ilona Gimnázium fiú kézilabda együttese is ott lesz a február 3-án kezdődő diákolimpiai döntőben. Az ország legjobb fiataljai ellen léphetnek pályára, akik mind egy-egy élvonalbeli csapat utánpótlás együtteseiben, vagy éppen az akadémiákon edződnek. Bartha Dénes csapata számára ez lesz a 42. diákolimpiai döntő, ami rekordnak számít. A szakvezető abban bízik, hazai környezetben sikeresek lesznek majd.

- Remélem, nem lesz teher a játékosok számára a hazai környezet, mert nagyon szeretnének bizonyítani. Sokuknak az volt a vágya, hogy folytatva a zrínyis hagyományokat, ők is ott legyenek a fináléban, ez már sikerült - mondta Bartha Dénes a Zrínyi Ilona Gimnázium edzője.

A felkészülés nem volt zökkenőmentes. A csapat többsége érettségi és továbbtanulás előtt áll, ezért számukra a minél jobb félévi bizonyítvány megszerzése különösen fontos volt. A betegségek sem kímélték a játékosokat, többen influenzával, sőt van aki tüdőgyulladással bajlódik, így sokan hiányoztak a tréningekről. A keret nagy része az NB-I/B-s junior bajnokságban játszik, itt az őszi szezon után az első helyen áll a csapat.

Dankó László