Nemcsak a húszéveseké a világ - sportoltak a szépkorúak a stadionban

 Több mint hétszáz résztvevő a Városi Stadion centerpályáján. A Szépkorúak Nyíregyházi Sporttalálkozója nagyon népszerű, ez már az ötödik alkalom volt, hogy versenyezhettek az 55 év felettiek.

- Egyre több szépkorú sportol, mi pedig igyekszünk ehhez feltételeket biztosítani. De a lehetőség csak egy dolog, azzal élni kell, Nyíregyházán pedig egyre több nyugdíjas él is vele - mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester.

Jó példa erre az immár tíz éve működő Szépkorúak Sport Klubja amelyben idén már 475 fő sportol hétről hétre csütörtökönként a Városi Stadionban illetve a „Mozdulj Nyíregyháza!” ingyenes mozgásprogram sorozat, ami óriási tömegeket mozgat meg városunkban. A csütörtöki rendezvényen nyolc sportágban, tizennégy versenyszámban mérték össze tudásukat és ügyességét a versenyzők. Van aki már címvédőként állt rajthoz.

- Harmadik alkalommal indultam, és kislabdadobásban sikerült is nyernem, most pedig a 100 méteres síkfutásban is rajthoz álltam – mondta Barzó József.

A résztvevők nagy számban Nyíregyháza harmincöt nyugdíjas klubjának tagjai, de több mint ötven fő klub nélkül, egyedileg nevezett. A nyugdíjasoknak több sportolási lehetőségük is van a megyeszékhelyen.

- Itt a stadionban heti rendszerességgel sportolhatnak a szépkorúak, de elindult a Senior tánc ami nagyon népszerű - mondta Fintor Károlyné az Idősügyi Tanács titkára.

A versenyeken az 55. évüket betöltött nyíregyházi szépkorúak vehettek részt külön női és férfi kategóriában illetve a 100 és 400 m síkfutásban két korosztályban hirdettek győztest. A nap végén minden versenyszám nyertese serleget kapott, az első három helyezett érem díjazásban részesült.

Dankó László