Nem változtak a parkolási díjak Nyíregyházán

Folyamatosan válthatnak parkolási bérletet a gépjármű tulajdonosok a NYÍRVV Nonprofit Kft. parkolási ügyfélszolgálatán. A Hősök terén lévő irodában a tavalyi árakon lehet megvásárolni a bérleteket. Nem változtak a parkolási zónák sem, így az 1-es zónában 61 ezer forint, a kettesben pedig 36.600 forintba kerül az éves bérlet. A kiemelt övezetben továbbra is parkolójeggyel lehet várakozni. Lehetőség van havi bérlet váltására: az egyes zónában ez 7320, a kettesben 5300 forintba kerül. Továbbra is válthatnak kedvezményes, úgynevezett „intézmény közeli” bérletet azok a szülők, akik valamelyik oktatási-nevelési intézménybe járatják a gyermeküket. Ebben az esetben egy óvoda, vagy iskolalátogatási igazolás alapján a NYÍRVV Nonprofit Kft. parkolási ügyfélszolgálata kiállít a szülő részére egy egész tan- illetve nevelési évre szóló kedvezményes bérletet. Az intézmény közeli bérlet ára 2.100 forint, és családonként legfeljebb 2 autóra igényelhető. Ezért az adott intézmény környékén lévő fizetőparkolóban reggel 8 és 9 óra, valamint délután 15 és 17 óra között állhatnak meg gépkocsival a szülők. Erre a bérletre csak az a szülő, illetve olyan természetes személy jogosult, akinek nevelési vagy oktatási intézménybe jár a gyereke. Felnőtt saját jogán még abban az esetben sem parkolhat ezzel a kedvezménnyel, ha felnőttképző intézményben tanul. Nyíregyházán valamennyi parkolóbérlet a korábbi években megszokott összegért vásárolható meg.

Barca Balázsné, NYÍRVV Nonprofit Kft. parkolási csoportvezetője a Nyíregyházi Televízió Híradójának elmondta, miután rendeletváltozásra nem került sor Nyíregyházán az elmúlt évben, ezért az ügyfelek változatlan áron vehetik igénybe a NYÍRVV Nonprofit Kft. valamennyi parkolási szolgáltatását.
A tavalyi bérleteket január 10-ig fogadják el, 2014-ben megvásárolt kitöltős parkolójegyeket pedig január 15-ig használhatják fel a sofőrök. A türelmi idő lejárta után pótdíjat kell fizetni azoknak, akik jogosulatlanul parkoltak. A korlátozott forgalmú, belvárosba megvásárolt, 2014. december 31-ig kiadott behajtási engedélyek január 31-ig érvényesek. Mivel 2015. január 10. munkanap, így ezen a szombaton pénteki munkanapnak megfelelően a NYÍRVV Nonprofit Kft. kezelésében lévő, valamennyi fizető parkolóban térítés ellenében várakozhatnak az autósok. A Hősök terén lévő ügyfélszolgálat is pénteki nyitva tartás szerint, reggel fél nyolctól délután egy óráig áll az ügyfelek rendelkezésére.

M.E.