Nem tart sokáig a januári tavasz

Kedden ismét enyhébb levegő érkezik fölénk, ám a meleg levegő helyére szerdától már ismét egyre hidegebb levegő szivárog – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Többnyire erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző, főként a déli országrészben lehet szakadozottabb a felhőzet. Az északi, északkeleti megyékben helyenként kialakulhat kisebb eső.

A délnyugati, déli szél nagy területen megerősödik, különösen a Dunántúl magasabban fekvő tájain viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 15 fok között valószínű, az Északi-középhegység szélvédettebb tájain mérhetjük a 10 fok alatti értékeket. A késő esti hőmérséklet általában 9 és 12 fok között alakul, de északkeleten ettől hidegebb is lehet.

Estére összességében erősen felhős vagy borult lesz az ég. Késő estétől az ország északkeleti felében lehetnek átmeneti vékonyodások, addig kisebb eső helyenként előfordulhat arrafelé. Hajnalban északnyugat felől a kevésbé felhős területeken is megvastagszik, megnövekszik a felhőzet, az Észak-Dunántúlon egyre többfelé elered az eső.

A nagy területen erős déli, délnyugati szél fokozatosan veszít erejéből, a hajnali óráktól a Kisalföldön északnyugatira fordul. A hajnali órákban általában 6, 11 fok várható, de az Északi-középhegységben és Kőszeg környékén 2, 5 fok is lehet.

 

Forrás: hirado.hu