Nem lesz felhőtlen a hétvége

Szombat éjjel közepesen és erősen felhős lesz az ég, és helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat, de az északkeleti hegyekben havas eső, hó sem kizárt. Az északnyugati szél fokozatosan veszít az erejéből, de a középső országrészben és az Észak-Dunántúlon sokfelé marad élénk, néhol erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +6 fok között alakul.

Szombaton napközben is közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de a nyugati megyékben borult időszakok is várhatók, a legtöbb napsütés pedig a Tiszántúlon valószínű. A Nyugat-Dunántúlon szórványosan, az Északi-középhegység térségében néhol fordulhat elő kisebb eső, zápor. Az északias szél többfelé megélénkül. A nappali maximumok 6, 12 fok között alakulnak.

Vasárnap szintén lesznek közepesen és erősen felhős időszakok és területek egyaránt, főként a Dunántúlon alakulhat ki helyenként kisebb eső. A délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

hirado.hu