Nem kell már gumicsizma a Lombkorona utcában!

– Az ember nyakig sárban járt – válaszolja Szilágyi Gyuláné arra kérdésre, hogyan nézett ki télvíz idején vagy nagy esőzésekor a Lombkorona utca. Hozzáfűzte, az itt élők régóta panaszkodtak, hogy esők és télvíz idején nagyon nehéz itt közlekedni. Ezért régóta kérték az önkormányzatot, hogy ha egy mód van rá, alakítsanak itt ki szilárd útburkolatot.

 

Már tavaly át szerették volna adni

 

Az önkormányzat tervei szerint a Lombkorona utcában már tavaly elkészült volna az aszfalt burkolat, azonban az egyik telek tulajdonosa nem járult hozzá az építkezéshez. Csak a kisajátítási eljárás után indulhatott meg az építkezés, már az idei évben. A NYÍRVV műszaki igazgatója azt is elmondta, hogy az aszfaltozás mellett milyen munkálatokat végeztek még el.

További képekért kattintson a fotóra!

– Gyakorlatilag elvégzésre került az útalap megépítése, a szegélyek megépítése, a padkarendezés, a vízelvezető rendszer kiépítése és nyilván az aszfaltburkolat – tette hozzá Szalai István, a NYÍRVV műszaki igazgatója.

 

„Folytatjuk a 2013 megkezdett programot!"

 

– Jól gazdálkodik az önkormányzat, ezért van pénz utak építésére – ezt mondja a város polgármester. Dr. Kovács Ferenc hozzáfűzte, idén 7 földút kapott aszfaltburkolatot, 6 megújult és 39 ponton végeztek kisebb-nagyobb rekonstrukciókat, és mindezek mellett folytatódott az önerős járdaépítés és rekonstrukció. 

– Ebben az évben is nettó 650 millió forintot tudtunk költeni utak építésre, javítására, illetve járdák építésére, javítására. Erre a városnak nagy szüksége van, hiszen az elmúlt évtizedekben ezek a fontos kapcsolatok elmaradtak. Ezért kell ezeket most bepótolnunk. Még egy-két évig eltart, míg utolérjük magunkat – ette hozzá dr. Kovács Ferenc.

 

Csak ha fizikailag is lehetséges...

 

A Lomborona utca bejárásán részt vett Mussó László is. A városrész önkormányzati képviselője elmondta, látva a fejlesztéseket, a Kistelekiszőlőben sokszor teszik fel a kérdést egy-egy utca lakói, hogy előttük mikor lesz szilárd burkolatú út. Mussó László hangsúlyozta, csak ott tud az önkormányzat utat építeni, ahol ehhez hozzájárulnak a lakók és elegendő terület is rendelkezésre áll a kialakításához.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)