Nem feltétlenül fizet a biztosító, ha nem tudunk elutazni
Nem feltétlenül fizet a biztosító, ha nem tudunk elutazni

Érdemes meggondolni, hogy utazzunk-e külföldre. A szomszéd országokban emelkedik ugyanis a fertőzöttek száma, és itthon is lehet szigorítás. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerint a magyarországi fertőzötteknek sok esetben van külföldi kapcsolatuk. A felmérések azt mutatják, hogy óvatosak az emberek, sokan kitolták utazásuk idejét őszre – közölte az M1 Híradója.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt mondta, hogy érdemes meggondolni, hogy külföldre megyünk-e. „Azt látjuk, hogy azok az elmúlt napokban látott fertőzések, új fertőzések, amelyek Magyarországon történtek, azoknak mind volt valamiféle külföldi kapcsolata” –fogalamzott.

Egy friss felmérés szerint egyébként óvatosak a magyarok, a legtöbben őszre halasztották utazásuk időpontját. Aki viszont most megy, az alaposan böngéssze át az utasbiztosítását, mert ha például karanténba kerül, vagy más ok miatt nem tud elutazni, nem feltétlenül fog fizetni a biztosító.

„A biztosító nem arra vállal kötelezettséget, hogy bármilyen okból történő el nem utazás esetén vállalja azt, hogy kifizeti az utazással kapcsolatos költségeket, hanem meghatározza a szerződésben azokat a részletszabályokat, aminek mentén a biztosító mentesít engem ezeknek a költségeknek a megfizetése alól” – mondta Pálvölgyi Szilas biztosítási szakjogász.

A távolabbi úti célok háttérbe szorultak. A biztosítások mindössze 12 százalékát kötötték repülőgépes utakra, szemben az előző években tapasztalt 35–40 százalékkal.

hirado.hu