Nem engedte be a rendőröket a lakó
Egy Szarvas utcai ház udvarán kialakult állapotok miatt a szomszédok és a környékbeliek a hatóságoktól kértek segítséget. A rendőrség, a katasztrófavédelem és közterület-felügyelet ma közösen kívánta megtekinteni az ingatlant, azonban csak az udvarára jutottak be. A háznak több tulajdonosa is van, az egyik közülük nem volt hajlandó közreműködni a hatóságokkal.

Egy Szarvas utcai lakóháznál gyülekeztek kedd délután a közösségi rendőrség, a katasztrófavédelem és a közterület-felügyelet munkatársai. Az egyenruhások a városgondnokkal közösen ellenőrzést kívántak tartani itt, mert a szomszédok régóta arra panaszkodnak, hogy a ház udvarán embermagasságú szeméthegy gyűlt össze, ami bűzlik, és hemzseg a patkányoktól. A hatóságok munkatársai – mivel nyitva volt az ajtó – bejutottak az udvarra. Itt a ház egyik részének tulajdonosa fogadta őket, aki panaszkodni kezdett.

[video]

Balázsné Váradi Mária elmondta: – Csótánytól, patkánytól kezdve átjár ide nálunk. A gyerekszobát nem győzöm irtatni. Havi szinten kell irtassam, de akkor sem ér semmit. Már azt is vállaltam, hogy az ő részét is kiirtattatom, de nem engedi be őket.

Hozzáfűzte, ők a ház hátsó részében laknak, ami a saját tulajdonuk. A szemét őket is zavarja, ezért szeretnék, ha eltűnne, de azt mondják, ezt nem ők halmozták fel, így csak a tulajdonrésznek megfelelő mennyiséget kívánják elszállíttatni.

„NEM ÉN VAGYOK FELELŐS A SZEMÉTÉRT!”

Kis idő elteltével a ház első részének a tulajdonosa is megérkezett. Ő már nem volt barátságos a hatóság munkatársaival. Hiába mondták a katasztrófavédelmisek, hogy tűzvédelmi okokból szeretnének a házban szétnézni, a tulajdonos ehhez nem járult hozzá. Végül a nyiregyhaza.hu-nak ezt nyilatkozta: – Még az ügyvédemmel meg kell beszélnem, mert jogilag nem vagyok otthon ebben a témában. A hátsó udvart nem használom, és ott van egy nagy pitbull. Azok az emberek felelősek a szemétért.

FELSZÁMOLJÁK A SZEMÉTHEGYEKET

Bordás Béla városgondnok a nyiregyhaza.hu-nak azt mondta, mindenképpen szeretnék felszámolni a Szarvas utcai lakóház szemétdombját. Most a jogi utat követve próbálják rendezni a kialakult állapotokat: – Egyelőre nem sikerült bejutni a lakásba, mert az ott lakó sem a rendőrséget, sem a katasztrófavédelmet nem engedte be, de mindent megtesznek a hatóságok, hogy bejussanak. Ehhez kell egy ügyészi engedély, aminek a beszerzését követően be tudnak majd jutni.

Nyíregyházán több olyan belvárosi ingatlan is található, amelynek tulajdonosát az életvitele miatt már többször feljelentették a különböző hatóságoknál a szomszédok. Nemcsak lakóházakban, hanem sokszor társasházi lakásokban is szeméthegyek találhatóak. A közösségi rendőrség az önkormányzattal közösen ezek felszámolására törekszik.

Z. Pintye Zsolt