Nem csak a szerencsében bízunk - a Blue Sharks ismét Hepp-kupa döntőbe vágyik

 Harmadik, második, … Egyelőre nem folytatjuk a sort. A Nyíregyháza Blue Sharks férfi kosárlabda együttese az elmúlt két évben dobogós volt a Hepp-kupában, és ez a cél most is. Ráadásul a legmagasabb fok. Addig azonban még hosszú út vezet, mivel Miskolcon kell kiharcolnia a csapatnak a továbbjutást november 30-án.

- Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is, de mondtam a fiúknak, hogy nem a szerencsének köszönhetően kell eljutnunk a négyes döntőig. Ha a MEAFC-on kell átrágni magunkat, akkor ott fogjuk. A borsodiak jól teljesítenek a bajnokságban, de az is látszik, hogy hazai pályán is verhetők. Jó hangulatú mindig a finálé, jó lenne most is ennek a részese lenni – mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

A csapatból három fiatal – Mokánszki Máté, Sitku Márton és Fazekas Csaba – is tagja az U20-as válogatott keretnek. Ők hiányoztak a tréningekről, de mentálisan ez olyan pluszt ad nekik, ami a bajnokságban a csapatnak is jó lehet.

- Igyekeztünk felkészülni a hátralévő mérkőzésekre, nagyon nehéz találkozók várnak ránk. Képesek vagyunk minden meccset megnyerni, de ehhez a játékosoktól maximális teljesítmény kell. Légiósunkkal például leültünk a napokban beszélgetni, mert nem nyújtotta azt a teljesítményt mint amit a próbajátékon. Azóta az edzéseken nagyon jól dolgozik, reméljük a mérkőzéseken is látszik majd mindez. Ha nem, akkor másik játékos után kell néznünk – mondta Sitku Ernő.

A Nyíregyháza Blue Sharks bajnoki mérkőzései decemberben:

2018.12.09. BKG Príma – Nyíregyháza Blue Sharks
2018.12.12. Nyíregyháza Blue Sharks – Békés
2018.12.16. Nyíregyháza Blue Sharks – MEAFC
2018.12.21. Veszprém – Nyíregyháza Blue Sharks

Dankó László