„Nekünk Nyíregyháza az első” – Újraválasztották dr. Szabó Tündét (FIDESZ-KDNP), akinek megtiszteltetés az újabb négyévnyi országgyűlési képviselőség
Dr. Szabó Tünde a megyeházán tartott Sportfórumon márciusban (Fotó: Trifonov Éva)

Nekünk Nyíregyháza az első – így foglalta össze dr. Szabó Tünde, a megyeszékhely újabb négy évre megerősített képviselője a választási sikere hátterét. Az országgyűlési választáson a szabolcsi egyes kerületben a szavazatok 44,92 százalékával újraválasztott FIDESZ-KDNP-s képviselő a Nyíregyházi Televíziónak azt nyilatkozta, nagy felhatalmazást kapott az újabb kétharmados sikerrel a kormányzat országosan, s neki is megtiszteltetés, hogy a nyíregyháziakat továbbra is képviselheti a parlamentben. Mint mondta, az itt élők segítségére szeretné fordítani energiáit, az igényeiket meghallgatva.

 

Nyíregyháza az első!

– Nekünk Nyíregyháza az első és a nyíregyházi lakosok, akik itt élnek, szeretnénk az ő életüket megkönnyíteni! – ezzel a mondattal foglalta össze újabb választási sikerének a hátterét dr. Szabó Tünde. A szabolcsi 1-es országgyűlési egyéni választókerület újraválasztott FIDESZ-KDNP-s képviselője a Nyíregyházi Televíziónak azt nyilatkozta, nagy felhatalmazást kapott a FIDESZ kormány az újabb országos, kétharmados sikerrel.

„Az elvégzett munkában hiszek”

Számára pedig nagy megtiszteltetés, hogy továbbra is képviselheti Nyíregyházát és az itt élőket a parlamentben. – Az elvégzett munkában hiszek és abban, hogy ezt az itt élők is látják. Az elmúlt négy év parlamenti munkáját is értékelték a polgárok, és további felhatalmazást kaptam a folytatásra – mondta.

Személyes kapcsolatban a lakossággal

Szabó Tünde hozzátette, továbbra is óriási energiát szeretne fordítani az itt élők segítésére minden egyes területen, s az igényeiket meghallgatva szeretné végezni a munkáját a parlamentben. Mindezt úgy, hogy a nyíregyháziak érezzék, bármikor tudnak vele személyes kapcsolatba is kerülni. Nyíregyháza újraválasztott képviselője kiemelte, az emberek egyértelmű felhatalmazást adtak a folytatásra, s az nagy előny, hogy ő jól tud együtt dolgozni a rendkívül dinamikusan fejlődő Nyíregyháza szintén fideszes vezetésű városi önkormányzatával.

„Magunkkal foglalkoztunk a kampányban”

A kampányt értékelve hozzátette, látható, hogy az online formák előtérbe kerültek, aminek a hátránya, hogy rengeteg álhír is azonnal el tud terjedni rajta. Ő viszont soha nem az aktuális ellenféllel törődött, hanem az eredmények és tervek bemutatásával. – Mindig is úgy végeztem a feladataimat, hogy magunkkal foglalkozzunk: mit értünk el, mik a céljaink, mit szeretnénk elérni, ezt próbáltam mindig is bemutatni a lakosságnak. Minden kerületbe igyekeztem ellátogatni. Szinte mindenki meg tud találni, hogyha bármilyen kérésre van, én erre fordítottam energiát. A jövőben is így szeretnék dolgozni, hiszen akik nem szavaztak ránk és rám, őket is képviselem a parlamentben – mondta a város országgyűlési képviselője.

Köszönet a bizalomért, összefogásért

Dr. Szabó Tünde kiemelte, az elsők között volt, aki már a választás éjszakáján megköszönte a választóknak a bizalmat, egyben a sok aktivistának a kampányban nyújtott segítséget, és az összefogást. Ami a végleges adatokat illeti: az április 3-i választás szavazatainak 100%-os feldolgozottságnál a FIDESZ-KDNP jelöltje a voksok 44,92%-ával győzött, közel másfél ezer szavazattal megelőzve a második helyezettet. Dr. Szabó Tünde így újabb négyesztendős parlamenti ciklust kezdhet el Nyíregyháza képviseletében.