Nekünk munka, nekik álom

 A szervezõk tájékoztatása szerint a projekt célja, hogy egy napra összehozza a fogyatékossággal élõ, valamint a megváltozott munkaképességû álláskeresõket a fogadásukra nyitott vállalatokkal, cégekkel. 2017. május 30. – június 2. között különbözõ nyíregyházi helyszíneken rendeztek különleges nyílt napokat, ahol a programra pályázó, fogyatékossággal élõ jelentkezõknek lehetõségük adódott bepillantást nyerni álommunkájukba.

A programba bekapcsolódó munkáltatók esetében nemcsak a cég mutatkozott be a részt vevõ fogyatékossággal élõ embereknek, hanem egy-egy konkrét munkakört ellátó munkavállaló is. A programban jelentkezhetett bármilyen jellegû, magán, non­profit szektorban vagy a közszférában mûködõ munkáltató, vállalkozás és szervezet. A tucatnyi együttmûködõ partner között volt például fodrász, autószerviz, virágkereskedõ, óvoda, alapítvány és számítástechnikai cég egyaránt.

A „Neked MUNKA, nekem ÁLOM” kezdeményezés újabb mérföldkövet jelenthet a fogyatékossággal élõ emberek támogatásában, megismerésében, elfogadásában és elõsegítheti, hogy közülük egyre többen tudjanak a nyílt munkaerõpiacon elhelyezkedni. A programot az Emberi Erõforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlõségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatja.