Néhány órán belül meleget csinálnak!

– Idős vagyok, egy kicsit fázok, hűvös van, mert hideg van. 19 fok van a lakásban – ezt mondta egy idősebb hölgy a Korányi egyik társasházában, amikor arról kérdeztük, mit mutat a hőmérője.

Hirtelen lehűltek a lakások és barátságtalanná váltak az otthonok. Ezt mondta a többi lakó is a Korányi Frigyes utca 38. szám alatt. A tulajdonsok ezért arra kérték a közös képviselőt, hogy kapcsoltassa vissza a fűtést a Nyírtávhővel. A szolgáltató fogadta a kérést, és azt ígérte, néhány órán belül ismét felmelegednek a fűtőtestek.

 

220 lakás kérte a visszakapcsolást

 

A városban több mint 200 lakás és 40 vállalkozás található, amelyek tulajdonosai lemondták a fűtést az elmúlt napokban. A Nyírtávhő Kft. igazgatója úgy nyilatkozott, ma délelőttig szinte mindenütt arra kérték őket, hogy kapcsolják vissza a szolgáltatást, mert fáznak a lakók. Az igényt írásban kell benyújtani. – Írásban kérjük a visszaigénylést, visszaüzemelést is, ahogy a fűtési igényt is írásban kérjük. Úgy, ahogy a lemondást is írásba kértük. Természetesen ezt több úton is el lehet juttatni. Akár személyesen is le lehet adni az ügyfélszolgálatra, vagy e-mailben megírni ezt, esetleg faxon elküldeni. Hát nyilván a távhő megadott címeire, amelyeket a weboldalunkról le tudnak tölteni – hangsúlyozta Joó László.

A Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója arra is felhívta a figyelmet, hogy ha ismét felmelegedik az idő, és már nincs szükség a fűtésre, azt is írásban kell majd jelezni a közös képviselőknek a cég felé. Az előrejelzések szerint azonban egyelőre nem érdemes lemondani a szolgáltatást, mert holnapra is szokatlanul hideg idő várható. Péntektől pedig csak lassú felmelegedés kezdődhet el.

 

Pedig már elég a hidegből!

 

Hidegből az idei fűtési szezonban már kaptak ízelítőt a nyíregyháziak. A Nyírtávhő mérései szerint az elmúlt 20 év leghidegebb decemberén és januárján vagyunk túl, ami meglátszott a számlákon is. Ebben a két hónapban átlagosan 15 százalékkal többet költöttek a távhős lakások tulajdonosai fűtésre, mint a korábbi években.

Z. Pintye Zsolt