Néhány napos útlezárásra kell számítani a kórház területén

Tavaly októberben tették le az alapkövét a Jósa András Oktatókórház területén épülő parkolóháznak. Azóta gőzerővel folyik a munka. A beruházás közel 450 millió forintból valósul meg és 361 gépjármű befogadására lesz alkalmas, ha elkészül, így ötszázra bővül a parkolók száma az intézmény területén. A Tömbkórház részeként megvalósuló fejlesztés állami támogatással épül fel.

Reméljük, hogy a kórház területén lévő parkolási problémát fogja enyhíteni. Nem mondom, hogy teljes mértékben megoldja, de lényegesen fogja javítani. Azt gondolom, hogy ezzel a betegeinknek a biztonságát jobban fogjuk tudni a jövőben biztosítani, hiszen külön a mozgáskorlátozottaknak is lesz helyük. Bízunk benne, hogy nagyobb rend lesz az intézmény területén és mindenkinek a megelégedésére fog szolgálni.

– mondta el Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Légifotó: Kohut Árpád

A kivitelezési munkálatok olyan fázishoz érkeztek, hogy szükségessé vált a Sebészeti tömb keleti oldalán lévő útszakasz gépjárművek elöli lezárása. Így április 17-e és 23-a között nem használhatják az odaérkezők.

Jelen pillanatban a parkolóház födémbetonozása zajlik, ehhez 1600 köbméter betont használnak fel. Ez egy egy lélegzetvételi munkaütem, hiszen a betonozást egyszerre szükséges elvégezni, ezért szükséges volt lezárásokat is elvégezni a kórház területén. Az éjszaka folyamán a beton simításokat végzik, ez zajjal fog járni, de a reményeink szerint meg lesz a gyümölcse, hiszen egy olyan létesítménnyel gazdagodik a kórházunk, ami a közlekedők, a betegek és látogatók érdekeit fogja szolgálni.

– mondta el Tóth Imre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház műszaki igazgatója.

Légifotó: Kohut Árpád

Az építkezés ütem szerint halad, így nyár elejére be is fejeződhet és birtokba vehetik az intézménybe gépjárművel érkezők.


Kanócz Rita