Négyszázezer megtekintés – Népszerű volt az online Mozdulj Nyíregyháza!
Fotó: Illusztráció

10 hét alatt több mint négyszázezer megtekintést értek el a Mozdulj Nyíregyháza online edzései. A legnépszerűbb mozgásformák közé tartoztak a senior tornák, a gerinctorna és a zumba, valamint a szombati fitt-jóga is. Bár az őszi-téli sorozat véget ért, nem maradnak sportolási lehetőség nélkül a Mozdulj Nyíregyháza követői.

 

Még 2013-ban indult a Mozdulj Nyíregyháza, a nyíregyháziak számára ingyenes sportfoglalkozások. A koronavírus-járvány miatt már tavasszal online térbe költöztek az edzések, a járványügyi helyzet miatt pedig ősszel is ott folytatódtak. Sikeres tíz hét van a kezdeményezés háta mögött, folyamatosan nőtt a nézettség és egyre kevesebb olyan nézője volt a videóknak, akik csak rákattintottak, majd nem folytatták az edzést. Ezt az is segítette, hogy az online órák minden esetben 24 órán keresztül elérhetőek maradtak, így sokan visszanézhették.

Rengeteg a lehetőség

„A szokásos mozgásformáink, a senior torna, a gerinctorna, a funkcionális edzés, alakformáló aerobik, a gyerekfoglalkozásaink vagy a zumba és a jóga, ezek továbbra is elérhetőek voltak, illetve idén most egy új lehetőség volt a BodyArt edzésforma, ami szintén nagy népszerűségnek örvendett. Sok megkeresést kaptunk, hogy ki ez az oktató, hol lehet elérni. Most természetesen csak online, de reméljük, hogy jövőre akár már személyesen is elérhetik ezeket az órákat” – mondta Hornyák Enikő, Nyíregyháza sportreferense.

Néhány testneveléstanár például a Mozdulj Nyíregyháza óráit adta ki kötelező feladatként, ezzel is nőtt a népszerűsége a videóknak.

400 ezres megtekintés

A helyiek kifejezetten aktív nézők voltak, tíz hét alatt több mint négyszázezer megtekintést értek el a Mozdulj Nyíregyháza online edzései. A nézők 75 százaléka nyíregyházi volt, de több más nagyvárosból is követték az edzéseket, sőt, a határon túlról is, például Romániából, Németországból és Ausztriából.

Maradnak a videók

A nemek arányait tekintve a tornázók 90 százaléka nő volt. Bár az őszi-téli sorozat véget ért, nem maradnak sportolási lehetőség nélkül a Mozdulj Nyíregyháza követői.

„Rengeteg kérés érkezett, hogy nagyon szeretik a foglalkozásokat, és hogy most következik a december és a január és már nem tudnak mozogni, van, akinek ez az egyetlen lehetősége otthon, a négy fal között, mert az idősek ugye nem hagyják el a lakást. Ezen kérések azért szíven ütnek mindenkit, ezért egyeztettünk polgármester úrral is és úgymond Nyíregyháza városvezetése részéről az a karácsonyi ajándék, hogy fent lesznek az órák, elérhetőek, tehát minden mozgástípusból egész decemberben, az adventi készülődés mellett azért továbbra is figyelünk a mozgásra. Tehát ott vannak az órák és mozogjanak velünk, mi azt javasoljuk” – tette hozzá a sportreferens.

A legnépszerűbb mozgásformák közé tartoztak a senior tornák, a gerinctorna és a zumba, valamint a szombati fitt-jóga is.