Négysávos lesz a Szegfű utca

Egy átlagos délelőttön, csúcsforgalmi időszakon kívül is araszolnak az autók a Szegfű utcán. Ezért tartja szükségesnek az önkormányzat, hogy ezen az útszakaszon megoldja a forgalmi helyzetet. Batizi Tamás, a Polgármesteri Hivatal kabinetvezetője szerkesztőségünknek azt mondta, aki erre közlekedik, nap mint nap találkozik azzal a problémával, hogy beszűkült ez a rész. A körút és a Hunyadi utca közötti terület folyamatosan forgalmi problémát okoz az autósoknak, a kétszer két sáv megépítése reményeik szerint megoldja ezt a gondot.

 

Beruházás TOP-os forrásból

 

– A négy sáv, az ehhez kapcsolódó járda és a szintén megépülő, a város kerékpáros hálózatába bekapcsolódó bicikliút uniós forrásból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül, 300 millió forintból valósul meg – mondta Batizi Tamás.

A kabinetvezető hozzátette: az útépítéshez már nem lakott ingatlanokat bontanak el és a városi főkertész engedélyével néhány fát is kivágnak majd. A beruházás megvalósításához szükséges volt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának tulajdonában lévő Szegfű utcai, 1112 négyzetméter nagyságú területre is. Az egyházi szervezet viszont a Szarvas utcán lévő óvodáját szeretné bővíteni, amihez a mellette lévő, önkormányzati tulajdonú ingatlanra van szüksége. Az ingatlancseréről, az ingatlanok közötti értékkülönbség érvényesítésével a közgyűlés döntött nemrégiben.

Közlekedési szakemberek és kertészek már egyeztettek arról, mi szükséges ahhoz, hogy a beruházás – mely kedvező esetben még idén lezárulhat – nyáron elkezdődhessen. A kivitelezés alatt a közlekedésben változás lesz, amiről a nyíregyháziak időben tájékozódhatnak. A közeljövőben átadják a sportolóknak és a mozgást kedvelő közönségnek a Continental Arénát is, amelynek e fejlesztéssel a környezete szebbé, korszerűbbé, a megközelíthetősége egyszerűbbé válik.

M. E.