Négymillió forint értékben kaptak sportszercsomagokat a városi óvodák!

Az összeg 2016-ban például már meghaladta a 2,5 millió forintot, tavaly a 3,5 millió forintot, idén pedig már összesen 4 millió forint értékben vásárolhattak az óvodák olyan kül- és beltéri sportfelszereléseket, mozgásfejlesztő eszközöket, melyek nagyban segítik az óvónők munkáját és sok örömöt okoznak a gyermekeknek a csoportszobákban vagy az óvodák udvarán.

Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta:

Megújulnak az óvodák, bölcsődék, a felújítások folyamatosak, de az is nagyon fontos, hogy a gyerekek élvezzék a mindennapokat, tudjanak mozogni, játszani. Ehhez sporteszközök, játékok kellenek, tulajdonképpen erre szolgál ez a 4 millió forint, ami pár évvel ezelőtt még 1,4 millió forint volt, de az összeg folyamatosan növekszik. Én minden évben elmegyek egy óvodába, átadni a felszereléseket és mindig feltöltődök; örömmel látom, hogy mennyire örülnek ennek a gyerekek és az óvónők is.

Az Eszterlánc Északi Óvoda Homokvár tagintézményének óvodásai karácsonyi műsorral, énekekkel és tánccal köszönték meg az ajándékokat.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Adorján Gusztáv önkormányzati képviselő elmondta:

A mindennapos testnevelés a gyerekek életében nagyon fontos dolog. Szerintem az is fontos, hogy már az óvodákban elkezdjük ezt. Ezek a sportszerek, amiket polgármester úrral átadtunk, ezek a gyerekek testi-lelki fejlődését elősegítik, az agytevékenységüket is fejlesztik, erre pedig szükségük van a gyerekeknek. Most az adventi időszakban, azt gondolom, hogy hasznos is lesz az ajándék és nagyon fognak örülni ezek a gyerekek.

A 4 millió forintos támogatás alapján egy-egy óvoda több mint 110 ezer forint értékben tudott kül- és beltéri sportfelszereléseket, mozgásfejlesztő eszközöket vásárolni.


Dér Vivien