Négyen már biztosították helyüket a SEC Challenge versenyre

Négy versenyző már továbbjutott a Speedway Ringen rendezendő salakmotoros EB Challenge-re. Olaszországban rendezték a kvalifikáció első fordulóját. Május 14-én a megyében a legjobbak harcolnak a döntőbe kerülésért. 

Az olaszországi Terenzanóban rendezték a salakmotoros EB kvalifikációs sorozat első versenyét. A mezőnyben több olyan motoros volt, akik évek óta az európai élmezőny tagjai. A legtapasztaltabb Martin Smolinski, aki a SEC 54 versenyén szerepelt, ezeken 49 pontot szerzett korábban. De nem kell bemutatni a szurkolóknak a szlovén Matic Ivacicot, Nick Skorját, a cseh Jan Kvech-t, a dán Mads Hansent vagy az olasz Paco Castagna-t sem. Nos a szerdai verseny után négyen jutottak tovább: Grzegorz Zengota, Jan Kvech, Martin Smolinski és Mads Hansen.

További három selejtezőt tartanak még a napokban Ausztriában, Lettországban és Debrecenben. A legjobbak lehetnek majd ott május 14-én Nagyhalászban a SEC Challenge-en, ahol kiharcolhatják a döntőbe kerülést. A Speedway Ring készen áll a versenyre. 

A május 14-i verseny iránt óriási az érdeklődés, számos külföldi médium kért akkreditációt. 2019-ben rendeztek már a Speedway Ringen EB Challenge fordulót, akkor látványos előzéseket láthatott a közönség.