Négyen a válogatottban - a Tigers játékosai a bő keretben

 Július 21-én hat Tigers amerikaifocista próbálkozott a nemzeti csapat válogatóján, Budapesten. Ebből ketten bekerültek: Verdes Dávid (TE) és Sviatkó Gábor (P) harcolta ki azt, hogy ott lehet a végső szűkítésen. Ketten viszont már a tavalyi keretben is ott voltak: Menczel Dániel (OL) és Max Nedzelsky (DL). Azonban mind a négy játékos egy nagy próba előtt áll, mivel Grátz Vilmos szövetségi kapitánynak 45-re kell szűkítenie a jelenlegi, 75 fős játékosállományt.

Menczel Dániel az idei szezonban egyértelműen a támadófal egyik kimagasló tagja és egyben vezéregyénisége volt, de ugyanez igaz Max Nedzelskyre is a védőfal esetében. Mindketten jól teljesítettek posztjukon. Sviatkó Gábor sem ismeretlen a válogatott számára, emellett a szezonban az egyik legjobb puntoló volt az első osztályban. Verdes Dávid számít újnak a keretben. Az ifjú tight end élete első Hungarian Football League szezonjában remekül teljesített. Biztos kezei vannak és testfelépítése is poszthoz illő. Sok védelemnek okozott már gondot, hiszen elkapás után is rendkívül nehéz volt levinni fizikuma miatt.

A végső keretszűkítés augusztus 23. és 26. között lesz Székesfehérváron egy edzőtábor keretében. Amennyiben mind a négy Tigers játékos bekerül, akkor akár két összecsapáson is bizonyíthatnak a nemzeti csapatban. A válogatott ugyanis részt vesz az először megrendezésre kerülő Three Nations Cupon, amin szeptember 23-án Szlovákiával játszik Pozsonyban, majd október 14-én Csehországot fogadja Budapesten.

Fotók: Szabó Celesztina