Negyedik lett a Fatum Nyíregyháza a kupában

Az Női Röplabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén a Fatum Nyíregyháza a Békéscsaba ellen lépett pályára. A sérüléssel bajlódó Pintér Andreára nem számíthatott Németh Szabolcs vezetőedző. 

A csabaiak kezdtek jobban, és Drpa pontjaival 4-0-ra megléptek.  A nyíregyháziak viszont rendezték a sorokat, és Ralitsa Vasileva ütése után 5-4 volt az állás, majd Ivana Radonjic 6-6-nál egyenlített. Sót, Nikola Radosová blokkjával a vezetést is átvette a Fatum, és Lászlop Alexandra sánca után három ponttal meglépett a csapat.  Tartotta előnyét a Nyíregyháza, Radosová ponterősen játszott. 12-12-nél viszont egyenlített a BRSE, és ettől kezdve felváltva estek a pontok. Bodovics Hanna több fontos blokkja után a szett hajráját a Fatum kezdhette öt pontos előnnyel. Remekül játszottak a mieink, de egy 5-0-s rohammal 20-20-nál egyenlített a Békéscsaba. 23-22-nél a hálóról pattant vissza egy BRSE ütés, de a videó challenge után mégis úgy látták a játékvezetők, hogy hozzáért Lászlop Alexandra. A szettlabdát értékesítették a csabaiak, 1-0.

 A második szett elején a Békéscsaba kezdett jobban, de felzárkózott a Nyíregyháza. A folytatásban 2-3 pont volt az ellenfél előnye, és a játszma derekáig ez állandósult. 14-10-nél Németh Szabolcs időt kért, de nem tudta megtörni a BRSE lendületét. Cserékkel is próbálkozott a Fatum vezetőedzője, de nagyon jól sáncoltak a csabaiak, és nyerték a második szettet is, 2-0. 

A harmadik felvonásban is a Békéscsaba vezetett, de próbált kapaszkodni a Fatum. 10-8-nál két pontra olvadt a hátrány. Sőt, 14-14-nél Radosová egyenlített, és nyitottá tette a játszmát. Marija Cicic ásza után már a nyírségi együttes vezetett, így a csabaiak mestere időt kért. Három ponttal is megléptek a mieink, köszönhetően annak, hogy pontosabb lett a csapat alapjátéka. 5-0-s rohammal a végén nyerte a szettet a Fatum Nyíregyháza, 2-1. 

A negyedik játszma nagy csatát hozott, 6-6-nál és 10-10-nél is egyenlő volt az állás. Bár a vezetést is átvette a Nyíregyháza, a Békéscsaba rendre egyenlített. Majd négy pontot szerzett zsinórban a BRSE, de Vasileva két ásszal fordított! Drpa-t nem tudták tartani a mieink, jó nyitása után 19-17-re vezettek a csabaiak a hajrá előtt. Németh Szabolcs kétszer is időt kért rövid időn belül, három meccslabdát hárított is a Fatum, de végül két órás küzdelem után nyerte a mérkőzést a Békéscsaba, így a mieink a negyedik helyen végeztek a kupában.

Swietelsky Békéscsaba – Fatum Nyíregyháza  3-1  (22, 14, -19, 23) 

Nyíregyháza: Cicic 6, Radosová 20, Vasileva 13, Lászlop 7, Bodovics 5, Radonjic 9
Csere: Tóth F., Tóth D.(liberók), Glavinic  5, Vajda 1, Milanova
vezetőedző: Németh Szabolcs