Negyedik alkalommal rendezték meg a Gaál Ferenc emlékversenyt

 

A fél évszázadot a vendéglátásban dolgozó, tíz éve elhunyt Gaál Ferenc emlékére kétévente rendez emlékversenyt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Regionális Szervezete a megyei pincértanulók számára. Tóthné Medved Zsuzsanna elnök elmondta, a cél, hogy felmérjék a szakmai képzés minőségét terítésben, menüsorok összeállításában, a hozzájuk illő italok kiválasztásában.

Díszasztal a hungarikumok jegyében

A verseny első feladata négyszemélyes díszasztal terítése volt a hungarikumok jegyében.

A pincértanulók hozott eszközökkel és anyagokkal állították össze az alkalomhoz illő asztalt, az étel és italsort.

A megmérettetésen a megye hat szakiskolájának és egy éttermének pincértanulói vettek részt. A díszasztal terítése után a menüsorral kapcsolatosan elméleti szakmai kérdéseket is kaptak, majd két klasszikus koktél is kellett készíteniük a felkínált alapanyagokból. A zsűri által legjobbnak ítélt csapat a Gaál Ferenc vándorserleget vehette át, az első három helyezett emlékserleget kapott.

 

Szoboszlai Tibor