Negyedéves partnerségi ülését tartotta a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktumszervezet

A paktumszervezet Nyíregyháza Önkormányzata, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, továbbá a gazdasági élet és vállalatok képviselői, képzési és civil szervezetek együttműködésével jött létre.

A KORMÁNY CÉLJA A TELJES FOGLALKOZTATOTTSÁG

Dr. Polgári András a Megyei Kormányhivatal főigazgatója hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy kormány célja, a teljes foglalkoztatottság megvalósuljon. A paktum létrehozása egy mérföldkő volt, most találkoznak a munkáltatók és munkavállalók kormányzati támogatással és az önkormányzatok segítségével.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

A nyíregyházi projekt keretében a város területén működő vállalkozások és egyéb munkáltatók munkaerő-igényeiből kiindulva, képzési és foglalkoztatási programok valósulnak meg. A cél, hogy hozzájáruljanak a munkaerőpiac bővítéséhez, a hátrányos helyzetű és inaktív, a térségben munkát vállalni szándékozó célcsoportokba tartozó személyek képzéséhez és elhelyezkedéséhez.

KÉPZÉS ÉS FOGLALKOZTATÁS TÁMOGATÁS

Jászai Menyhért alpolgármester elmondta, a képzés azért fontos, mert sokan vannak a munkaerőpiacon, akik szívesen dolgoznának, foglalkoztatnák is őket, de a nincs megfelelő szakképzettségük. Komplex szolgáltatásról van szó, képzésről és a foglalkoztatás támogatásáról. Az irányító csoport eddig 69 személy esetében hozott foglalkoztatás támogatási döntést.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

A projekt célkitűzései szerint a támogatások eredményeként a munkaerő piaci programokba minimum 1408 fő kerül bevonásra, akik közül az álláshoz jutók száma legalább 786 fő, közülük 275-en képzésen is részt vesznek. Az ülésen résztvevők megismerkedhettek a Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési tevékenységével is.

 

Szoboszlai Tibor