Négycsillagos szálloda

Modern Városok Program

 

A kormány a Modern Városok Program keretében együttműködési megállapodást kötött Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatával. A megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és Kovács Ferenc polgármester 2015 novemberében írták alá. Az 54 milliárd forintos csomag többek között tartalmazta egy négycsillagos szálloda megépítését Sóstón – emlékeztetett a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, a már épülő szállodánál. Csepreghy Nándor kiemelte: „A Modern Városok Program lényegében arról szól, hogy hogyan lesz Magyarország 23 megyei jogú városa önállóan értelmezhető gazdaságfejlesztési központ, ahol nem Budapest jóindulatától függ az, hogy fejlődik-e a település, hanem a települést vezetőknek a víziójától és attól a munkától, amit ők elvégeznek. Nyíregyháza volt az egyedüli megyei jogú város, ahol nincs akkora szállodai kapacitás, ami konferenciaturizmust tudna befogadni, pedig a turizmus növekszik – ez egy olyan hiátus, amit ezzel a programmal végül is meg tudtunk oldani.”

További légifelvételekért kattintson a fotóra! (Légifelvételek: Kohut Árpád)

 

Épül az új hotel

 

Wellness és konferenciahotel, 122 szoba, közel 150 fős étterem terasszal, látványbár, 90 férőhelyes mélygarázs és 63 felszíni parkoló – ez épül most Sóstógyógyfürdőn. A vendégfogadás több ezer négyzetméteren lesz biztosítva. A szállodaépítés szükséges és jelentős fejlesztés Nyíregyházán – erről már a város polgármestere beszélt. Dr. Kovács Ferenc kiemelte, az elmúlt években folyamatosan nőtt a vendégéjszakák száma Nyíregyházán. Elmondta: „2010 óta, több éven át két számjegyű növekedést ért el a megyeszékhely. Ennek része, hogy Európa legjobb állatkertje Nyíregyházán van, gyógyhely lett Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, ahol 4 fürdő is van. 2010-hez képest a vendégéjszakák száma megduplázódott és a minőségi változás is észlelhető. Az elmúlt évben már 35%-ban külföldiek szálltak meg Nyíregyházán”.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Trifonov Éva)

 

Új munkahelyek is lesznek

 

A beruházással 66 új munkahely jön létre – tette hozzá a polgármester. Dr. Kovács Ferenc hangsúlyozta, a tervek szerint 2018 júniusában már megnyitja kapuit az új szálloda, amelynek alapkövét szerdán tették le.

 

Dér Vivien