Négy között a Magyar Kupában a röplabdások!
Fotó:Kohut Árpád

Az Újpestet fogadta a női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Fatum Nyíregyháza. A mieink előnnyel várhatták a mérkőzést, miután, 3-1-re megnyerték az első meccset. Yagmur Karaoglu a héten sérülés miatt több edzést is kihagyott, így nem léphetett pályára. 

Remekül kezdtek a mieink, Selena Leban egymás után szerezte a pontokat, és a blokkok is rendre jól működtek. Nyolc pontos előnyt szerzett a Fatum, majd a szett második felében 17-15-nél kettőre zárkóztak a lilák Hiruela vezérletével. Tóth Fruzsina liberóként nem csak nagyokat mentett, de egy alkalommal pontot is szerzett. A hajrá ismét a Nyíregyházáé volt, Merve Cepni játszmalabdához juttatta a mieinket, és a másodikat értékesítve nyerte a játékrészt a hazai csapat. 

A folytatásban is nagyszerűen játszott Tomás Varga együttese. Kristina Belova 10-8 után zsinórban nyithatott, és meg sem állt 19-8-ig! Nagy fölényben játszott a Fatum, és hiába próbálkozott cserékkel is Horváth András, nyerte a játszmát a hazai csapat, és ezzel biztossá vált a négy közé jutás. 

A harmadik szett szoros volt, az Újpest először vezetett a meccs során, de gyorsan egyenlített a Fatum. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a végjátékban pontosabb volt a Nyíregyháza, és végül sikerült befejezni a mérkőzést. A Fatum jó játékkal, biztosan nyert 3-0-ra. 


Fatum Nyíregyháza – UTE 3-0 (20, 12, 19)

Nyíregyháza: Cicic 3, Lászlop 5, Jurdza 9, Belova 11, Leban 16, Cepni 9

Csere: Tóth F. (liberó) 1

vezetőedző: Tomás Varga

UTE: Hiruela 12, Tarin 6, Manninger 7, Kilyénfalvi 4, Boskó, Ambrosio 8

Csere: Baksa, Dömsödi (liberók), Németh 1 , Woock 3, Goodwin, Stojanovic 1 

vezetőedző: Horváth András