Négy góllal nyert a Szpari
Ötödik bajnokiján ötödik győzelmét aratta a Nyíregyháza Spartacus.

Nagy meleg fogadta a csapatokat Tiszaújvárosban. A kezdéskor 34 fok volt árnyékban. A Szpari kezdőjében kapott helyet a héten igazolt Csorba Szabolcs.

Tiszaújváros–Nyíregyháza Spartacus 0–4 (0–1)

Tiszaújváros, 900 néző

Jv.: Csonka Bence (Viczián, Pogonyi)

Tiszaújváros: Tóth - Andorkó (Horváth 86. p), Czégel, Fodor, Molnár, Sigér, Kerekes, Angyal, Hussein, Katona (Kovács 46. p), Bussy

Vezetőedző: Bocsi Zoltán

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Rubus, Jagodics (Farkas 46. p), Törtei - Zofcák, Abdouraman (Vámos 77. p), Kostic - Rezes, Pölöskey, Csorba (Ramos 46. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Nagyon sok szurkoló kísérte el a csapatot, 500 vendég drukker szorított a Szpariért. A Nyíregyháza kezdte a találkozót. Az 5. perc hozta az első helyzetet, Zofcák szöglete után tisztáztak a védők. A találkozó elején kiegyenlített volt a játék, nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A 11. percben Pölöskey húzott el a bal oldalon, majd a 16-os vonalánál nagyot esett, de nem látott szabálytalanságot a játékvezető. Az első negyedórát Kostic lövése zárta, a nyíregyházi játékos egy pattanás után 16 méterről lőtt alig fölé. Majd megint Kostic, ezt a lövést Tóth fogta. A 20. percben újabb Szpari szöglet, a beadás után Pölöskey bólintott mellé. Két hatalmas Spartacus helyzet maradt ki: Csorba egyedül lépett ki középen, eltolta a labdát a kapus mellett, ám Tóth az utolsó pillanatban hárított. Majd egy beadás után megint Csorba elé került a labda, ollózását a léc fölé tolta a hazai kapus. Nyomott a Nyíregyháza, jól jött az ivószünet a Tiszaújvárosnak. A 27. percben megint nagy helyzet, Pölöskey közelről leadott lövése egy védő lábáról pattant ki. Majd ismét Pölöskey, ezúttal 18-ról lőtt, Tóth védett. Az első félóra végén Abdouraman indult meg, akit csak szabálytalanul tudtak megállítani a védők. A szabadrúgás után egy hazai játékosról centikkel pattant mellé a labda. Kostic csapta be többször a védőjét, veszélyes beadását lehúzta Tóth. A 37. percben az első hazai helyzet, igaz ez nagy volt, Bussy lőtt közelről mellé. Egy perc múlva jött a válasz, Törtei 25 méteres szabadrúgása alig kerülte el a kaput. Az első félidő egy Szpari szabadrúgással és góllal zárult. A 47. percben Zofcák rúgta kapura a labdát, egy hazai játékos kézzel kapott bele, 11-es! A büntetőt Zoran Kostic értékesítette, 0–1! A szünetben vezetett a Nyíregyháza Spartacus. És rögtön góllal indult a második játékrész. A csereként beálló Farkas Márk tette pontosan középre a labdát, Zoran Kostic pedig a hálóba passzolt, 0–2. Továbbra is a Szpari maradt támadásban, irányította a találkozót Mátyus János együttese. Az 56. perc újabb gólt hozott! Egy formás Kostic–Szokol összjáték után utóbbi ívelt középre, Pölöskey Péter pedig a kapuba fejelt, 0–3! A hazaiakat megfogta a gyorsan kapott két gól, a Nyíregyháza pedig nyugodtan játszhatott. Az ultrák folyamatosan buzdították a csapatot, a játékosok pedig jó játékkal hálálták meg mindezt. A 67. percben Kerekes tette próbára Ovszijenkót, de a kapus magabiztosan fogta a lövést. A becsületgólért hajtott a Tiszaújváros, de Angyal pontatlanul célzott egy támadás végén, és fölé lőtt. Aztán megint Kerekes próbálkozott, Ovszijenko magához ölelte a labdát. A 87. percben egy szép Pölöskey–Zofcák összjáték után utóbbi került helyzetbe, de végül tisztáztak előle a védők. Aztán jött a negyedik! A 90. percben Pölöskey lövését bravúrral védte Tóth, a kipattanót Ramos adta be, Zoran Kostic pedig harmadik gólját szerezte, 0–4. A Nyíregyháza Spartacus magabiztosan nyert Tiszaújvárosban.

Dankó László