Ne lógasd az ormányod!

Kito, a kis afrikai elefánt igazi sztárcsemete. Vendégeink számára különösen kedves ez az itt született állat – aki 10 éven belül már a második afrikaielefánt-bébi –, hiszen 2013 óta, a fogantatásától kezdve kísérik fejlődését. A kis Kito 2015. június 19-én született, s pár napos kora óta a látogatók is láthatják a mindennapjait. Nevet is a vendégek választottak neki, mint kiderült, a kis ormányosnak óriási rajongótábora volt, több mint 2000-en küldtek be névjavaslatokat. Voltak közöttük szép számmal mosolyfakasztók, mint a Cukorborsó, Kuplung vagy a Béla, a törpemamut, illetve olyanok is, melyek egy elefántbébinek megfelelő lenne, de egy kifejlett bikának nem, mint például: Kacifánt vagy a Kókusz.

[REKLAM]

Az elefántgondozók hosszas mérlegelés után választották ki a nevét, ami szuahéli nyelven ékszert, drágakövet és becses gyermeket jelent. Ráadásul a borjú anyai nagyapja Kibo, így a választott név tökéletes a számára.

A kiselefánt szépen cseperedik, az anyatej mellett már előszeretettel fogyasztja a lédús szilárd takarmányt, s egyre ügyesebben használja az ormányát is. Anyja mellett, úgy mint a természetben, egy másik ivarérett elefánttehénnel, Bubával él együtt, míg apja, Jack, a velük szomszédos területen él.

Sóstó Zoo