„Ne heverj parlagon!”  címmel ismét környezetvédelmi versenyt rendeztek a Vármegyeházán

Hét középiskolai és hat általános iskolai csapat vett részt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal és az Oktatási Hivatal Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központ „Ne heverj parlagon!” elnevezésű környezetvédelmi versenyén, amelyet idén is az Agrárminisztérium támogatott.

A versenyző csapatok a környezetvédelemről, a parlagfűvel kapcsolatos ismereteikről adtak számot a zsűri előtt, amelynek elnöke Várszegi Gábor, a Nébih igazgatója volt.

A verseny előtt Román István főispán köszöntötte a diákokat és felkészítő tanáraikat, ismertette a kormányhivatal parlagfűvel kapcsolatos feladatait, és megköszönte a versenyzőknek, valamint tanáraiknak a felkészülésre fordított időt és energiát.

A csapatok parlagfűről készült kisfilmekkel is készültek a megyei döntőre, amelyen különböző gyorsasági és ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk.

A versenyen végül az általános iskolai kategóriában az Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Általános Iskola Darwin-Team csapata diadalmaskodott, a Leveleki Gárdonyi Géza Általános Iskola Green Leaves csapata lett a második, míg a harmadik helyet a Pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskola Parlagfűirtók csapata szerezte meg.

A középiskolák közül a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Technikum Bánki Koli csapata szerezte meg az első helyet, Északi Agrárszakképzési Centrum Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola Parlagi manók csapata a második, a harmadik hely pedig a NYSZC Wesselényi Miklós Technikum Parlagi Triumvirátus csapatáé lett.