NB-I-es csapat lesz a következő ellenfél - Az MTK érkezik a női labdarúgó Magyar Kupában

Sorsoltak a női labdarúgó Magyar Kupában. A Nyíregyháza Spartacus az egyik legjobb magyar együttest, az MTK-t kapták ellenfélül.  A tét a legjobb négy közé kerülés. 

Ősszel sporttörténelmet írt azzal a Nyíregyháza Spartacus, hogy bejutott a nyolc közé a női labdarúgó Magyar Kupában. A keret tagjai akkor nagyon szerették volna, hogy a következő körben egy igazi élcsapatot láthassanak vendégül. Teljesült a kívánságuk, mert az MTK ellen léphetnek pályára március elején. A fővárosiak jelenleg az NB-I második helyné állnak, több válogatott játékossal rendelkeznek. 

Nagyon örülünk, hogy az egyik legjobb magyar csapatot láthatjuk vendégül, de természetesen nem feltartott kezekkel lépünk pályára. Szeretnénk egy jó meccset játszani majd – mondta Sánta Tibor szakágvezető. 

A Szpari női csapata ősszel remek teljesítményt nyújtott a kupa mellett a bajnokságban is. A koronavírus miatt az utolsó három mérkőzést viszont nem lehetett lejátszani, ezeket februárban pótolják.  A Gyula, a Soroksár és a Nyírség elleni találkozó is elmaradt. A felkészülés már elkezdődött, a napokban Kazincbarcikán edzőmeccset is játszott a Nyíregyháza, és 5-3-ra győzött. A keretben nincs változás, sem távozó, sem érkező nincs, a saját nevelésű fiatalok közül viszont többen is a felnőtt együttessel készülnek, és néhányan már be is mutatkoztak az NB-II-ben. A Szpari szeretne az első háromban végezni a bajnoki szezon végén, amivel újabb sporttörténelmet írna. Jelenleg a negyedik helyen áll az együttes, de három meccsel kevesebbet játszott, mint a két ponttal a Szparinál többet szerző Kazincbarcika.