NB-I-es csapat ellen nyert a Szpari

Mezőkövesden lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus vasárnap este felkészülési találkozón. A csapat pár hete már találkozott, akkor 2-2 lett a végeredmény.  Most – hogy mindenki lehetőséget kapjon – 2x60 perces mérkőzést játszottak az együttesek.

A 11. percben Nagy D. végzett el szabadrúgást 20 méterről Novák buktatása után, a mezőkövesdi kapus bravúrral szögletre ütötte a labdát. Két perccel később megszerezte a vezetést a Szpari, egy remek indítást követően Herjeczki Kristóf lépett ki, majd higgadtan átemelte a labdát a kapus fölött, 0-1.   

A 23. percben megduplázta előnyét a Spartacus! Nagy Dominik lépett ki remekül, a 16-oson belül csak szabálytalanul tudták szerelni, 11-es! A büntetőt Novák Csanád értékesítette, 0-2. A Mezőkövesd a 38. percben egy 22 méteres átlövéssel veszélyeztetett, de Fejér szögletre tolta a labdát, majd a sarokrúgás után lehúzta a beívelést a Szpari kapusa. Az 50. percben szépített a Mezőkövesd, egy szélről történő beadás után Vajda lőtt a hosszú sarokba, 1-2. Az első 60 perc végére jutott két nyíregyházi szabadrúgás - Géresit és Nagy Dominikot buktatták sárgát érően. A második után Baki fejelt fölé, így maradt az 1-2. 

A második játékrészben sokáig mezőnyjáték folyt, majd egy szabadrúgás után Dala bravúttal a kapufára tolta a labdát, a kipattanót ráfejelték a kövesdiek, de Dala ismét nagyot védett. A másik oldalon Myke került helyzetbe, de lövése után elment a labda a kapu mellett. A 91. percben aztán megszületett a harmadik Szpari gól, Herjeczki Kristóf ment el szélen, beadása után pedig Gresó Mátyás helyezett belsővel a kapuba, 1-3. Több gól nem esett, a Spartacus győzött a bajnoki főpróbán. 

Mezőkövesd – Nyíregyháza Spartacus 1-3 (1-2)

Mezőkövesd: Pisciteli – Kállai, Lukic, Pillár, Steliano, Brtan, Cseke, Vajda, Molnár, Drazic, Babunski

Csere: Kovácsik, Kojnok, Beriashvili, Hudák, Lehoczky, Nagy G., Illés, Prudnikov, Fiáth, Juhász, Cseri

vezetőedző: Kuttor Attila

Nyíregyháza: Fejér (Dala 60.) – Farkas (Gyenti 92.), Rjasko(Alaxai 92.), Baki (Gengeliczki 92.), Nagy B.(Kiss B 92.), Toma(Tamás 75.), Kesztyűs(Pataki 92.), Nagy D. (Sigér 60.), Géresi (Gresó 75.), Novák (Myke 60.), Herjeczki (Cseh 92.)

vezetőedző: Tímár Krisztián