Navracsics Tibor: a beruházások következtében gyorsabb növekedési pályára állhat Nyíregyháza és a vármegye

Számos olyan beruházási döntés született az elmúlt időszakban, amelynek eredményeként a közeljövőben Nyíregyháza és az egész vármegye gyorsabb növekedési és felzárkózási pályára állhat – mondta el Navracsics Tibor egy sajtótájékoztató keretében kedden, a vármegyeházán.

 

A közigazgatási és területfejlesztési miniszter országjárásának 15. állomásán kiemelte, ezekkel az új lehetőségekkel a vármegye szakítani tud azzal az elkönyvelt pozíciójával, amely szerint az ország egyik legszegényebb vármegyéje. A környező vármegyék is megindultak a növekedés útján, a Debrecen–Nyíregyháza–Miskolc gazdasági háromszög miatt joggal lehet bízni abban, hogy a régiós beruházási döntések gyorsabb növekedést generálnak a jövőben – fogalmazott Navracsics Tibor.

– Önmagában Nyíregyházán már most látszik az, hogy egy nagyon dinamikus növekedést tett magáévá az elmúlt években, hiszen a megyeszékhelyek közül a 10. helyet foglalja el az egy főre eső adóerő tekintetében, azaz a középmezőnyben van, és az új beruházások, amelyek sorban az elkövetkező időszakban majd itt megvalósulnak, vélhetően még tovább fogják erősíteni a pozícióját – hangsúlyozta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.