Lázár János Nyíregyházán: a szabolcsi vármegyeszékhely egy dinamikusan fejlődő város
Fotó: Trifonov Éva

Országjárása során Nyíregyházára látogatott Lázár János építési és közlekedési miniszter kedden. Miután találkozott dr. Kovács Ferenc polgármesterrel és a képviselőkkel, Lázár János a Szabadság téren arról is beszélt a június 9-ei önkormányzati választások kapcsán, hogy fontos döntés előtt állnak a választópolgárok, hiszen tettvággyal és cselekvéssel meg lehet változtatni Nyíregyháza jövőjét.

 

Hangsúlyozta, olyan városvezetésre és helyi képviselőkre van szükség, akik tenni akarnak. 2010-ben polgármesternek választották dr. Kovács Ferencet Nyíregyházán, ekkor tudott elkezdeni a kormány és a város egy olyan közös munkát, amire korábban nem volt lehetőség. Az építési és közlekedési miniszter arról is beszélt, ma azt tudjuk mondani, hogy nemcsak Budapesten, vagy a dunántúli városokban, hanem Nyíregyházán, a keleti országszélen is lehet komoly gazdaságfejlesztő iparosító politikát végrehajtani, nagy márkákat egy-egy közösségbe bevonzani, és a gazdasági növekedéssel, gazdasági fejlesztéssel, az itt élő emberek jövedelemszintjét jobbá tenni és a várost gyarapítani – ami nem valósulhatott volna meg az eddigi városvezetés kemény munkája nélkül.

– Azt látom Nyíregyházán, hogy felújították az összes játszóteret, felújították a bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, egészségmegőrző programot indítottak, ötezer fát ültettek a város teljes egészében, és nemcsak a belső részeken, hanem a város szélén is munkálkodnak. Ez a legfontosabb, nemcsak a belvárost kell megújítani, a szélét is tudni kell megújítani. Amikor ezen végignéz az ember, akkor azt látja, hogy két dolog történt. Jött ide gazdaság, befektető és ipar, ettől jobbak lettek a munkahelyek, többet keresnek az emberek, nem kell elmenniük a megélhetés miatt, és a város komfortosabb, jobban belakható, szerethetőbb lett és az emberek számára normális életet tud biztosítani. Tehát az a haszon, ami a befektetésekkel jött, az nem a befektetőket gyarapította, hanem a társadalmi haszon itt tudott maradni Nyíregyházán. Ennél fontosabb dolog nincsen – mondta el a szabolcsi vármegyeszékhelyen Lázár János építési és közlekedési miniszter.