Napsütötte hegyoldal, szép kilátással – A Diósgyőri várnál járt a Zöld Kerék Alapítvány
Fotó: Zöld Kerék Alapítvány

A múlt hét végén jó időben, jó helyen túrázott a Zöld Kerék Alapítvány csapatával. Közel negyven fővel, busszal Miskolcra érkeztek, majd a Diósgyőri vártól indultak gyalogtúrázni. Tőlük kaptuk beszámolójukat a túráról.

Ragyogó napsütésben kapaszkodtunk a Bükk hegységben a Gulicska tető, a Fehérkő érintésével Lillafüredre. A sziklabérceken megálltunk, előkerült a hátizsákból egy-két szendvics és péksütemény, majd  falatozás közben megcsodáltunk az elénk táruló panorámát, a hegyeket és völgyeket a lassan ébredező természet tavaszi hangulatát.

Készült néhány vidám fotó, majd Lillafüredre beérve a József Atilla szobor társaságában hallgattuk a vízesés morajlását, és a Hámori tó partjáról megcsodáltuk az elegáns Palota szállót. A napot egy étteremben finom gombalevessel koronáztuk meg, ami a 11 km-es gyalogtúrázás után igazán jól esett.  

No de nem áll meg a Zöld Kerék, legközelebb a Mátra hegységbe készülünk február 29-én bakancsban és túrabottal a Siroki vár meghódítására. Akinek kedve van, tartson velünk. Kalandra fel!

 

Forrás: Zöld Kerék Alapítvány

Kapcsolódó galéria

Napsütötte hegyoldal, szép kilátással (Fotók: Zöld Kerék Alapítvány)