Napsütésre is számíthatunk a héten, de nem sokáig örülhetünk
Kedden már nem valószínű csapadék, és a szél is mérséklődik, de szerda délután ismét beborul az ég, és elered az eső

A hét második felében is marad a változékony időjárás.

Hétfő este és kedd éjjel nyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, de a keleti megyékben még borult marad az ég. A Duna–Tisza közém és a Dunántúl keleti felén lehet eső, ami fokozatosan megszűnik, éjfél után csapadék már nem valószínű. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a Zemplén környékén és a Dunántúlon késő este meg is erősödik. Éjszaka 2 és 7 fok közé hűl a levegő, főként nyugaton és északon a szélvédett helyeken talaj menti fagy sem kizárt.

Kedden napközben a legtöbb helyen már kisüt a nap, de gomolyfelhők képződnek, és felhőátvonulások várhatók. A legkevesebb napsütésre a Tiszántúlon számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, a Zemplén térségében viharos lökések kísérik. A levegő 13 és 16 fok közé melegszik.

Szerdán is gomolyfelhős, napos idő várható, majd késő délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél megélénkül, délután, estefelé a Kisalföld térségében megerősödik. Éjszaka a hőmérsékleti minimum általában 0 és +6 fok között alakul, de helyenként gyengén fagyhat. A nappali maximum 15 és 20 fok között valószínű.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, és újra többfelé várható esőzápor, majd délután nyugat felől felszakadozik a felhőzet. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Pénteken és szombaton változóan felhős idő és gyenge felmelegedés ígérkezik több-kevesebb napsütéssel, de vasárnap újra erősen felhős lesz az ég.

 

Forrás: hirado.hu