Nagyvárad, Kolozsvár, Nagybánya, Kassa - edzőmeccseket játszik az NYKC

 A 11. helyen zárta az őszi idényt a Nyíregyházi KC a férfi kézilabda NB-I/B-ben. A klub vezetése érthetően nem volt elégedett, ezért a változtatások mellett döntött. Bécsi János helyét Kaplonyi Zoltán vette át a kispadon, és a keretben is volt mozgás. Erdős Zoltán visszatért Debrecenből, a szintén nyíregyházi nevelésű fiatal kézilabdás, Fábián Vince pedig a Nemzeti Kézilabda Akadémiától érkezett. Szerződtette a csapat Ózdról Lestál Martint, illetve Nyitrai Jánost.

A csapat január 2-án kezdte a felkészülést, és az erőnléti edzések mellett elsősorban a védekezést gyakorolta, ezen ugyanis szeretne változtatni a szakmai stáb. Varga Zsolt szakmai igazgató eddig pozitívan értékeli a játékosok teljesítményét, a csapat ugyanis fogékony az új dolgokra. Több edzőmérkőzést játszott már a Nyíregyháza, a román első ligás Nagybányától és a Kolozsvártól ugyan kikapott, a másodosztályú Nagyváradot viszont kétszer is sikerült legyőzni. Most kétszer a Kassa lesz az ellenfél, és szándékosan választott nehéz ellenfeleket a vezetés, hogy a játékosok szokják a gyorsabb tempójú játékot.

A bajnokság február 15-én kezdődik, az első mérkőzést Debrecenben vívja a gárda, majd az Ózd érkezik. Mindkét együttes közvetlen riválisnak számít, így fontos lenne a győzelem a nyíregyháziak számára. A bennmaradásért hatalmas csata várható tavasszal, az ötödik helyezett és az utolsó között mindössze hat pont a különbség, azaz minden találkozónak óriási jelentősége lesz. A mieink dolgát nehezíti, hogy az érintett csapatok közül szinte mindegyikkel idegenben kell játszani.

Dankó László

Fotó:Szarka Lajos