Nagyüzem az uszodában

Az AQUA Sport Egyesület rendezte hétvégén az Észak-keleti Területi Ifi bajnokság 3. fordulóját és az  Országos Vízilabda Bajnokság A2 osztályának utolsó alapszakasz fordulóját is.

Szombaton az ifjúsági csapat(U17) két mérkőzésen hagyta el a medencét győztesen. Előbb a Zempléni Vízilabda Klub ellen aratott 15-6-os győzelmet, majd a Jászberény ellen egy 18-4-es sikerrel abszolválta a bajnokság harmadik fordulóját.

ÉK-eredmények:

AQUA SE Nyíregyháza  - Zempléni Vízilabda Klub  15-6   (2-1, 4-1, 2-2, 7-2)
Góllövő: Pelle L. 5, Székely Á. 3, Tolnai D. 3, Éder-Pavolek D. 3, Radóczi B. 2.

Jászberény - AQUA SE Nyíregyháza  4  –  18   (0-7, 1-2, 2-3, 1-6)
Góllövő: Varga S. 4, Tégel Á. 2, Tolnai D. 2, Horváth A. 2, Bodnár B. 2, Radóczi B. 2, Tilistyák B. Kusnyér Á., Kóth Á., Koi G.

Véget ért az alapszakasz az AQUA SE Nyíregyháza országos csapatai számára is. Az ellenfél, a tavaly még A1 osztályban szereplő Legrand Szentes gárdája volt. A papírformának megfelelően szentesi győzelem születettek mind a három korosztályban. A serdülő csapat(U16) jól kezdte a mérkőzését és megnehezítette ellenfele dolgát, azonban a végére kijött a különbség és 14-6-os vereséget szenvedett. A gyermek csaptnak sem sikerült a bravúr és 19-7-es vereséget szenvedett.

- Nagyon jó felmérő volt számunkra ez a mérkőzés, hiszen erős ellenféllel kezdtük a bajnokság alapszakaszát, és erős ellenfél ellen is fejeztük be. Lemérhettük, hogy a köztes időszakban meddig jutottunk. Az összkép mindenképp pozitív! Jó meccset játszottunk, bár az elején nagyon nem tetszett nekünk a szabálytalanság határát súroló szoros emberfogás. Ebből sok labdát vesztettünk, amiből az ellenfelünk megúszásos helyzeteket tudott kialakítani, amiket kíméletlenül ki is használt (7/7). Az első két negyedben túl sok gólt kaptunk, ami a megmagyarázhatatlanul gyenge védekezésünknek volt köszönhető. Ez döntő volt a mérkőzésen csakúgy, mint az, hogy nem tudtuk kihasználni az emberelőnyeinket (0/9), ez sajnos visszatérően súlyt bennünket. Szinte hátrány, ha előnyben vagyunk! A létszámfölényes helyzetek kihasználásában viszont - épp e miatt - nagyon sok lehetőségünk van. A sportban nincs ha, de látom, hogy - javítva a hibáinkat -, partiban is lehetünk egy jó csapat ellen, ami bizakodással tölt el. 11 mérkőzésből 5 győzelemmel, 15 ponttal zártuk az alapszakaszt, ez a 7. helyet jelenti a tabellán, ami várakozáson felüli teljesítmény, a tavalyi szezon eredménytelensége után. Gratulálok a csapatnak! Folytatjuk a megkezdett munkát. - mondta Éder Zsolt a gyermek csapat edzője.

- A serdülők jól kezdték a mérkőzést, de végére nem sikerült a bravúr. Az alapszakasz végére nagyon szép zárást mutatott be a serdülő és ifi korosztályú játékosokkal vegyesen szereplő ifjúsági csapat. Úgy gondolom, hogy most játszottunk a legjobban ebben a szezonban, iszonyatosan nagy munkát tettek bele a srácok. Nagyon jól védekeztünk a 15 kapott gól ellenére Vendel is nagyon jól védett. Az, hogy egy szentesi ifi csapatot így megtudtunk szorongatni, megsüvegelendő. Erre a játékra nagyon is lehet alapozni.  A ifjúsági csapat tudta a legjobban megszorongatni a szentesieket, folyamatosan fej-fej mellett haladtak a csapatok, a félidőben még a nyíregyháziak vezettek 7-6-ra, de végére a szentes tudott nyerni 15-13-ra. Büszke vagyok minden serdülő és ifi játékosra és arra is, hogy ezeknek a srácoknak az edzője lehetek. – mondta Hatvani Péter a serdülő és ifi csapat vízilabda szakedzője.

Országos Bajnokság:
Gyermek: AQUA SE Nyíregyháza  - Legrand Szentes      7  –  19   (1-6, 2-7, 2-2, 2-4)

Góllövő: Maczkó M. 3, Simon D. 3, Himics P.

Serdülő: AQUA SE Nyíregyháza  - Legrand Szentes      6  –  14   (3-1, 1-4, 0-4, 2-5)

Góllövő: Székely Á. 2, Tolnai D. 3, Dorogi L., Himics P.

Ifjúsági: AQUA SE Nyíregyháza  - Legrand Szentes      13  –  15   (3-4, 4-2, 2-6, 4-3)

Góllövő: Pelle L. 5, Radóczi B. 2, Éder-Pavolek D. 2., Pettendi Sz., Dorogi L., Tolnai D., Haraszti V.