Nagyüzem a kosarasoknál - két hazai meccs következik a héten

 Nem sikerült jól a múlt hétvégi forduló a Nyíregyháza Blues Sharks számára. A csapat 75-72-re kikapott idegenben a BKG-Príma vendégeként. Az együttesből többen aztán az egyetemi bajnokin szerepeltek, így a hétközi felkészülés sem volt zökkenőmentes. Vasárnap az a Miskolc érkezik, melyet a Hepp Kupában legyőzött idegenben a Nyíregyháza.

- Két fontos hazai bajnoki jön. Szerdán a Békést fogadjuk, majd a MEAFC érkezik, természetesen mindkét találkozót szeretnénk megnyerni. Próbáljuk frissen tartani a játékosokat mert sűrű a decemberi menetrend. A veretlen Veszprémhez is utazunk majd, de tavaly is ez volt, és akkor mi tudtunk egyedüliként nyerni náluk. De az még messzebb van, előbb a két hazai meccsre koncentrálunk – mondta Siska János vezetőedző.

A vasárnapi ellenfél MEAFC sok gonddal küzd, több sérültjük van, de nem szabad őket lebecsülni. A cápáknál az amerikai Locke jó formában van, erőnlétileg is sokat javult, így pontjaira szükség lesz a következő meccseken is. A csapat a Hepp-kupában az NB-II-es Ceglédet kapta a következő körben, itt januárban lépnek pályára az együttesek, és ha nyer a Nyíregyháza, ismét ott lesz a négyes döntőben.

Dankó László

Fotó: kosarsport.hu