Nagyot küzdött, de idegenben lőtt gólokkal alul maradt a Szpari II az osztályozón

Az NB-III-ért vívott osztályozó második mérkőzését játszották a csapatok. Az első találkozó 2-2-es döntetlennel zárult Nyíregyházán. Most a Majosi SE otthonában találkoztak a felek.

Majosi SE - Nyíregyháza Spartacus II. 1-1 (0-0)

Majosi SE: Genzler - Pál M.(Bányai), Ledneczki, Kugli, Keczeli (Máté), Hock, Lizák(Vituska), Kovács (Szeiler), Petrovics, Pál A.

edző: Kardos Ernő 

Nyíregyháza: Szondi - Gönczör, Szűcs, Tudja (Ferencz), Tagai, Szabó B., Hunyadi, Panyi (Kardos), Sztankó, Pataki, Oláh B.(Ignéczi)

edző: Huszák Géza 

Nagy melegben, közel 800 néző előtt kezdődött a találkozó, és az első húsz perc nem hozott nagy helyzetet. Sztankó próbálkozott két lövéssel, de egyik sem volt pontos. Mindkét együttes óvatos volt, egyik fél sem akart kinyílni. A 26. percben egy beadást követően Oláht két kézzel kilökték a labda alól a 16-oson belül, a játékvezető továbbot intetett. Mezőnyjátékot hozott a folytatás, kiegyenlített volt a meccs, és az első félidő végül nem hozott gólt. 

Az első félidőben szervezetten és lelkesen futballozott a Szpari. Nem volt csere a mieinknél a szünetben, és nem változott a játék képe sem, kiegyenlített volt a találkozó. Az 57. percben Sztankó lövése centikkel kerülte a kaput, az ellentámadásból viszont vezetést szerzett a hazai csapat. Petrovics indult meg, majd 20 méterről kilőtte a felső sarkot, 1-0.

Cserélt a Szpari, Tudja helyére Ferencz állt be. A 65. percben ígéretes akciót vezetettek a mieink Pataki és Oláh révén, de nem sikerült lövőhelyzetig jutni. A gól után enyhe mezőnyfölénybe került a hazai csapat, a Szpari II. próbált kontrákat vezetni. A 74. perc Pál M. lépett ki a jobb oldalon, majd 14 méterről a felső lécet találta el. A 75. percben Oláh B. végezhetett el szabadrúgást a kaputól 22 méterre, de lövését nagy bravúrral hárította a hazai kapus. A 86. percben egyenlített a Szpari! Hunyadi Bence beadása után Pataki Bence fejelt a kapuba, 1-1!  Mindent egy lapra feltéve támadott a Spartacus, és a 88. percben Sztankó végezhetett el 23 méterről szabadrúgást, de nem volt pontos a lövése. Bányai jött hazai oldalon Pál M. helyére. A végén még felívelésekkel próbálkozott a Nyíregyháza, de rendre lepattantak a labdák a lövéseknél, így maradt az 1-1, és idegenben lőtt góllal a Majosi SE jutott fel az NB-III-ba.