Nagyot küzdött a Fatum Nyíregyháza Csehországban

A női röplabda Challenge Kupa visszavágóján lépett pályára a cseh Prostejov vendégeként  a Fatum Nyíregyháza. 

Szoros volt az első játszma eleje, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. 7-7 után viszont Selena Leban háromszor is jól támadott, így előnyt szereztek a mieink. Hullámzó volt a játék, hol a csehek, hol a Nyíregyháza volt eredményes, a játszma derekánál 15-11-re a Fatum vezetett, ám a hajrának döntetlennel vágtak neki a csapatok. Izgalmas volt a végjáték, 22-22 után a Prostejov többször is jól blokkolt, így megnyerték az első játszmát.  

A második szett elején lemásolták a gárdák az elsőt, egyik fél sem tudott előnyt kialakítani, majd a házigazda Dos Santos Silva ütéseivel három ponttal meglépett. Féltáv után 16-13 volt az állás, Yagmur Karaoglu jól szállt be a meccsbe. Marija Cicic és Selena Leban pontjaival egyenlített a Fatum, így megint az utolsó labdamenetek döntöttek. 24-23-nál szettlabdája volt a Prostejovnak, de sikerült hárítani, sőt, a Nyíregyháza jutott játszmalabdához, ám ezzel nem sikerült élni. A másodikkal sem, de a csehek sem tudták befejezni a játékrészt. Végül 31-29-re nyerte a szettet 37 perc alatt a Prostejov. 

A harmadik felvonás eleje a szokásos volt, szoros állás 6-6-ig. A folytatásban sem változott a helyzet, Merve Cepni pontjai után 15-14-et mutatott az eredményjelző. Jól játszottak a centerek, Lászlop Alexandra is rendre pontosan támadott.  Óriási csata folyt a pályán, teljesen kiegyenlített volt a meccs, a mieink az utolsó pillanatig küzdöttek. A hajrá 20-19-es nyírségi vezetéssel indult, és sikerült is megnyerni a szettet, így szépített a Fatum Nyíregyháza!

Sajnos a negyedik játszma eleje viszont a Prostejovnak sikerült jobban, öt ponttal megléptek. Faltinova játszott ekkor nagyon jól hazai részről, nem tudták őt tartani a mieink. Óriási hajrába kezdtek a mieink, egy másodpercig nem adták fel, és a hátrány felét sikerült lefaragni. Sőt, 18-18-nál Leban ütésével egyenlített a Fatum, teljesen nyílt lett a szett. 21-21 után viszont a Prostejov szerzett pontokat, három meccslabdához jutottak, és végül megnyerték a közel két órás találkozót. 


VK Prostejov – Fatum Nyíregyháza 3-1 (22, 29, -20, 22)
Prostejov 400 néző
Jv: Yalcin (holland), Savu(román)

Prostejov: Meidlova 11, Bajusz 3, Loff Da Silva 12, Kvapilova 6, Dos Santos Silva 26, Faltinova 19
Csere: Stavinohova (liberó)  
vezetőedző: Miroslav Cada

Nyíregyháza: Jurdza 1, Cicic 4, Belova 6, Lászlop 3, Cepni 11,  Leban 24
Csere: Tóth F. (liberó), Karaoglu 21, Kovács-Francesco
vezetőedző: Tomás Varga